Поділитись:

Волинь «здалася» швидко: скільки тривав «сухий закон» в областях України

Понеділок, 21 листопада 2022, 08:50
Волинь «здалася» швидко: скільки тривав «сухий закон» в областях України

У звільненому Херсоні з 14 листопада заборонили виробництво та продаж алкоголю. Закон про воєнний стан передбачає таку заборону, і на початку повномасштабної війни її було запроваджено практично у всіх обласних центрах України.

На сьогодні в Україні залишилися лише часткові обмеження на реалізацію спиртних напоїв. Скільки тривав «сухий закон» у містах, підрахувало «Слово і діло».

«Сухий закон» не вводили лише у двох обласних центрах: Дніпрі та Запоріжжі. Там продаж алкоголю було обмежено, але не заборонено повністю.

У Києві повна заборона на продаж алкоголю діяла у березні – 31 день.

Найдовше «сухий закон» тривав у Чернігові – 73 дні, щоправда з перервою: з 27 лютого до 16 квітня, потім із 4 до 27 травня. У Миколаєві повна заборона на продаж діяла 26 днів, у Черкасах – 18 днів.

У Тернополі весь алкоголь було заборонено продавати із 27 лютого до 15 квітня – 48 днів. У Сумах заборона діяла з 27 лютого до 1 квітня – 34 дні. А от в Луцьку повна заборона діяла 17 днів, а заборона на міцний алкоголь – 23 дні. 

Волинь «здалася» швидко: скільки тривав «сухий закон» в областях України

У Львові «сухий закон» діяв упродовж березня, потім із березня до 2 червня у місті не можна було продавати міцні напої. Тож із тими чи іншими обмеженнями львів'яни жили 94 дні.

В Одесі повний «сухий закон» діяв 30 днів, потім з 2 березня до 13 травня було запроваджено заборону на міцні напої.

У Вінниці обмеження на продаж алкоголю діяли 55 днів, з 27 лютого до 22 березня була повна заборона на спиртне.

В Ужгороді «сухий закон» був лише два тижні у березні, але до 2 квітня було заборонено міцний алкоголь. Аналогічно у Хмельницькому, тільки там заборона на міцні напої тривала до 22 квітня.

У Харкові сувору заборону на продаж алкогольних напоїв не вводили: у місті з 17 до 30 травня, тобто 14 днів, було заборонено продаж міцного спиртного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів