Поділитись:

Танки, ППО, авіація: росія проведе військові навчання біля польського кордону

Неділя, 20 листопада 2022, 23:53
Танки, ППО, авіація: росія проведе військові навчання біля польського кордону

Балтійський флот росії проведе масштабні військові навчання у Калінінградській області, що поблизу польського кордону. До навчань залучать авіацію, ППО, танки та моторизовані стрілецькі одиниці.

Про це повідомляє видання «Волинь24» з посиланням на польське видання WP Wiadomości.

«У зимовий період на полігонах Балтійського флоту планується провести кілька десятків масштабних навчань різного рівня за участю танкових і мотострілкових підрозділів, підрозділів ППО та зв’язку, артилерії та розвідки, а також а також авіаційний флот», – йдеться в повідомленні пресслужби Балтійського флоту.

У складі Балтійського флоту в Калінінградській області вже кілька років діє 11-й армійський корпус. Це формування нещодавно було посилено новою мотострілецькою дивізією. За словами російських військових, це відповідь на посилення активності НАТО біля кордонів росії.

Останні військово-морські навчання в Балтійському морі, поблизу Калінінградської області росії, відбулися в червні поточного року. У міноборони росії тоді повідомляли, що кораблі Балтійського флоту виконували навчальні завдання в області оборони морських шляхів і базування флоту. Всього в навчаннях брали участь 60 кораблів і 40 літаків, які також частково проходили на суші на полігонах в Калінінградській області.

Протяжність кордону Польщі з рф – 205 кілометрів. Також є морська лінія – 32 кілометри. Місто Олштин на північному сході Польщі належить до зони дії режиму малого прикордонного руху з Калінінградською областю.

Президент Польщі Анджей Дуда після ракетного інциденту у Пшеводіві допустив, що на території Польщі можуть повторитися різного роду нещасні випадки внаслідок війни, яка точиться в Україні.

Нагадаємо, що аналітики попередили про підготовку путіним нової масштабної атаки на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів