Поділитись:

На території Європи виявили гігантську черепаху довжиною з автомобіль

Понеділок, 21 листопада 2022, 05:25
На території Європи виявили гігантську черепаху довжиною з автомобіль

На півночі Іспанії виявили новий вид гігантських черепах.

Leviathanochelys aenigmatica, що має майже чотири метри в довжину, показує, що гігантські черепахи були більш поширеними, ніж вважалося раніше.

Гігантські черепахи довжиною з автомобіль колись плавали морями Європи понад 70 мільйонів років тому.

До недавнього часу гігантські черепахи довжиною понад три метри, такі як Архелон і Протостега, зустрічалися лише в Північній Америці. Для порівняння, найбільший європейський вид мав довжину лише 1,5 метра.

Але новий вид, виявлений в Іспанії, показує, що гігантизм черепах не був суто американським явищем. Хоча тіло Leviathanochelys aenigmatica довжиною 3,7 метра не таке довже, як тіло Архелона , воно було трохи ширшим і входить до числа найбільших черепах в історії.

Доктор Анхель Ернандес Лухан, який є співавтором опису нового виду, каже, що це може бути перша з більш гігантських європейських черепах.

«Ми налаштовані оптимістично і віримо, що в Європі можна знайти більше видів гігантських черепах», – говорить Анхель. «Фрагментарні залишки великих морських черепах раніше знаходили по всій Європі, але жодна з них не є такою повною, як Leviathanochelys».

«Це лише питання часу, коли будуть відкриті нові види великих морських черепах часів динозаврів».

Доктор Сандра Чепмен, колишній куратор музею викопних рептилій і птахів, яка вивчала викопні черепахи, додає: «Я вважаю, що цей зразок справді гарна знахідка, яку добре дослідили».

«Це додає ще одну деталь до головоломки тенденцій в еволюції черепах. Це підтверджує ідею , що надзвичайні розміри є більш поширеними до вимирання, а менші, але все ще значні, розміри переважають після».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
28 січня 2024
23 грудня 2023
02 грудня 2023
20 жовтня 2023
12 жовтня 2023
17 вересня 2023
02 вересня 2023
18 червня 2023
30 квітня 2023