Поділитись:

Його не можна перенаправити в оселі, – мер Ковеля про вуличне освітлення

Субота, 19 листопада 2022, 10:24
Його не можна перенаправити в оселі, – мер Ковеля про вуличне освітлення

У Ковелі, попри відключення електропостачання у житлових будинках, на вулицях залишають освітлення у найбільш пікові години.

Про те, чому так відбувається, розповів міський голова Ковеля Ігор Чайка.

У Ковелі вирішили вмикати світло на вулицях на 2 години у найбільш пікові години, щоб зменшити градус небезпек. Йдеться про те, що місто, попри складні умови, все одно живе, працює, повертається з роботи додому. Тож зовсім без світла важче дістатися в пікові години з однієї точки міста в іншу. Окрім того, за відсутності освітлення зростає загроза злочинності.

«Ми не скасовували цього правила, тому що освітлення вулиць планувалося на дуже короткі часові проміжки», – зазначив Ігор Чайка.

Але після останніх прильотів і з подальшими постійними плановими та аварійними відключеннями електроенергії почалися збої таймерів, які автоматично контролюють ввімкнення та вимкнення вуличного освітлення.

Тож працівники КП «Добробут» проводять моніторинг вулиць вдень і нічної пори, і вимикають освітлення у ручному режимі, хоч не завжди вдається зробити це вчасно.

«Важливо розуміти, що вуличне освітлення не пов‘язане з мережами, які живлять ваші оселі! Його ніяк не можна транспортувати, перенаправити у ваші домівки чи віддати комусь в Україні, де гірше, ніж нам. Зрозумійте одну важливу річ, про яку кажуть і енергетики: електрики вистачає. Розбиті системи, вузли її розподілу! Важливо не перенавантажити ті, які, умовно, працюють замість пошкоджених. За них і за себе. Щоб вони не лягли, наше споживання контролюється плановими та аварійними графіками відключень», – пояснив міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів