Поділитись:

У США дозволили їсти м’ясо, вирощене в лабораторії

Субота, 19 листопада 2022, 01:14
У США дозволили їсти м’ясо, вирощене в лабораторії

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило використання м'яса лабораторно вирощених тварин як харчового продукту для споживання людиною.

Про це повідомляє сайт новин Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Нове положення було оголошено цієї середи, 16 листопада, і наразі воно стосується лише однієї компанії, UPSIDE Foods. Переглянувши дані компанії, FDA дійшло висновку, що її продукт, а саме куряче м’ясо, яке вирощене на клітинах, безпечне для споживання.

Інші компанії, які прагнуть виробляти та продавати харчові продукти, вирощені у вигляді клітинних культур тваринного походження, повинні будуть пройти
індивідуальні перевірки FDA. Однак американське відомство зазначило, що готове працювати і з іншими виробниками та перевіряти їх продукцію.

Вирощене в лабораторії м’ясо виробляється шляхом збирання клітин живих тварин і подальшого переміщення їх у спеціальне середовище для підтримки
росту в сталевих контейнерах. Таким чином вдається виростити необхідну кількість м’яса, яке за смаковими якостями максимально нагадує натуральний
варіант.

«Світ переживає харчову революцію, і (FDA) прагне підтримувати інновації в постачанні продуктів харчування», – зазначили представники FDA.

Багато компаній досліджують можливості виробництва м’ясних продуктів, вирощених у лабораторії, як альтернативу м’ясу, вирощеному на фермах. Ця
тенденція в основному зумовлена глобальними проблемами через високі викиди парникових газів, що утворюються під час вирощування худоби.

Американський ринок м’яса, вирощеного на клітинних культурах, спільно регулюється агентствами USDA та FDA. Саме USDA контролює обробку та
маркування м’ясних продуктів, вирощених на клітинних культурах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів