Домогосподарства ЄС викидали 70 кг їжі на людину за рік – Євростат
Домогосподарства Європейського Союзу викидали 70 кілограмів їжі на людину в 2020 році, що становить більше половини харчових відходів в 27 країнах-членах.
Про це свідчать дані Євростату, пише "Європейська правда".
Домогосподарства виробляють 55% харчових відходів, що становить 70 кг на одного мешканця. Решта 45% - це відходи, що утворюються у вищих ланках ланцюга постачання харчових продуктів.
Харчові відходи домогосподарств майже вдвічі перевищують кількість харчових відходів, що утворюються в секторах первинного виробництва та виробництва харчових продуктів і напоїв (14 кг та 23 кг на одного мешканця; 11% та 18% відповідно), в яких існують стратегії зменшення харчових відходів, наприклад, шляхом використання викинутих частин як побічних продуктів.
Однак вплив карантинних обмежень, спричинених COVID-19, на ці два сектори все ще аналізується.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Що в будинку та з чого п'є чай власниця вінтажного дому-кафе у Луцьку Яна Тарарай (фото)
Скільки коштує помити вікна у Луцьку перед Пасхою
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Замість аптеки: у центрі Луцька відкрився новий магазин «Сімі» (фото)