Поділитись:

Суркіс і Шуфрич не будуть членами Національного олімпійського комітету

П'ятниця, 18 листопада 2022, 20:21
Суркіс і Шуфрич не будуть членами Національного олімпійського комітету

Колишні члени ОПЗЖ Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич покинуть склад Національного олімпійського комітету України.

Про це повідомили на сайті НОК.

Повідомляється, що обидва вже звернулись із відповідними заявами до президента комітету Вадима Гутцайта.

Відомо, що 17 листопада на асамблеї НОК новим президентом комітету обрали чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, членами комітету на період 2022-2026 років обрали зокрема Нестора Шуфрича, Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук і Лілію Подкопаєву.

Колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко тут же заявив, що покидає Національний олімпійський комітет через незгоду з результатами виборів нового складу НОК.

Керівник Української асоціації футболу та екснардеп Андрій Павелко також заявив, що призупиняє членство у комітеті через «обрання до складу членів НОК представників забороненої в Україні партії ОПЗЖ».

«У той час, як увесь світ бойкотує участь російських спортсменів у змаганнях всіх рівнів, до складу українського олімпійського комітету включають осіб від проросійських політичних угрупувань… Тому як учасник асамблеї й представник команди НОК призупиняю своє членство у комітеті до того часу, поки ситуацію не буде виправлено», – зазначив він.

Водночас міністр і президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт написав пост у Facebook, в якому запевнив, що вибори до складу НОК «відбулися демократично і чесно».

За його словами, 18 листопада Шуфрич і Суркіс звернулися до нього із заявами про вихід зі складу членів НОК за власним бажанням.

А Андрію Шевченку Гутцайт запропонував зустрітися наступного тижня й обговорити його членство у виконкомі олімпійського комітету.

Нагадаємо, що новим президентом Національного олімпійського комітету України став Вадим Гутцайт. Григорія Суркіса, Нестора Шуфрича та Олександра Усика включили до складу членів НОК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів