Поділитись:

Обрали нового голову Національного олімпійського комітету

П'ятниця, 18 листопада 2022, 07:04
Обрали нового голову Національного олімпійського комітету

Новим президентом Національного олімпійського комітету України став Вадим Гутцайт. Григорія Суркіса, Нестора Шуфрича та Олександра Усика включили до складу членів НОК.

Про це пише Укрінформ.

На ХХХVII звітно-виборній асамблеї НОК за кандидатуру Гутцайта віддали голоси 123 делегати. На посаду претендували ще двоє кандидатів: Жана Беленюка підтримали 22 людини, за Ігоря Малинського віддали 2 голоси.

Колишній президент НОК Сергій Бубка, який очолював комітет з 2005 року, відмовився цьогоріч подавати свою кандидатуру.

На Генасамблеї НОК також обрали нових членів Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років. Зокрема, обрано Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук, Лілію Подкопаєву та інших. За це рішення віддали 99 голосів, проти – 11, утримались – 4.

До персонального складу членів НОК України включили представників Федерації стрільби з лука Нестора Шуфрича та Олену Садовничу й представників Федерації плавання Андрія Власкова та Віктора Міця. За це рішення віддали 94 голоси. Проти – 6 голосів, утримались – 9.

Довідково: Вадим Гутцайт – олімпійський чемпіон з фехтування на Іграх 1992 року в Барселоні, тренер і президент федерації фехтування України. З 2018 року він був директор Департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, з 4 березня 2020 року – міністр молоді та спорту України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів