Поділитись:

Nvidia і Microsoft створять великомасштабний комп’ютер зі штучним інтелектом

Субота, 19 листопада 2022, 02:12

Nvidia оголосила, що об’єднає зусилля з Microsoft з метою створення «широкомасштабного» комп’ютера для додатків ШІ на основі технології хмарних обчислень.

Про це пише сайт новин Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Ця нова система штучного інтелекту працюватиме за допомогою хмари Microsoft Azure. Згідно з попередніми планами, він міститиме десятки тисяч графічних процесорів (GPU), швидше за все, заснованих на останніх і найпотужніших чіпах Nvidia H100 та A100.

Вартість проєкту не розголошується, але експерти галузі кажуть, що можна оцінити загальну вартість, виходячи з цін на окремі чіпи GPU. Наприклад, один
A100 коштує в діапазоні від 10 000 до 12 000 доларів, тоді як H100 навіть дорожчий. Якщо взяти хоча б 10 000 одиниць A100, то загальна вартість
проєкту легко може досягти 100 мільйонів доларів, а то й більше.

Nvidia також співпрацюватиме з інженерами Microsoft у розробці моделей та програм ШІ. Nvidia також планує стати одним із перших клієнтів, які використовують нову розробку.

«Ми знаходимося на переломній точці, коли штучний інтелект приходить на підприємство, і стає реальним надання тих послуг, які клієнти можуть використовувати для розгортання штучного інтелекту для бізнес-використання. Ми спостерігаємо широке впровадження штучного інтелекту… і потребу в застосуванні штучного інтелекту для корпоративних випадків», – сказав Ян Бак, генеральний менеджер Nvidia з Hyperscale та HPC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів