Поділитись:

У Володимирі розгорнуть пункти обігріву та організують гаряче харчування

Четвер, 17 листопада 2022, 20:55
У Володимирі розгорнуть пункти обігріву та організують гаряче харчування

У четвер, 17 листопада, міський голова Володимира Ігор Пальонка провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядок денний винесли 3 питання – щодо виділення коштів з резервного фонду громади, організацію гарячого харчування та про створення пунктів обігріву населення на території громади.

Про це йдеться на сайті Володимирської міської ради.

Міський голова наголосив на формуванні матеріальних резервів, основним серед яких є паливо.

«Ситуація зі світлом у громаді є складною. Звісно, це стосується і сусідніх міст, але ми повинні подбати, аби жителі громади відчували якнайменше незручностей, зокрема доповнити запаси палива та організувати кілька пунктів обігріву у різних районах міста та старостатах. Імовірно, такі пункти будуть розміщені у районах, які обслуговуватимуться котельнями, що переведені на тверде паливо або ж будуть забезпечені генераторами. Наразі усі охочі жителі громади мають змогу скористатися електроживленням у приміщенні Туристично-інформаційного центру. Також найближчим часом розпочне свою роботу перший пункт обігріву у приміщенні Центру культурних послуг (РБК), де також можна буде зарадити телефони та зігрітися теплим чаєм», – повідомив Ігор Пальонка.

Як зазначив під час виступу по першому питанню керівник управління інфраструктури Ігор Возний, резерви пального є однією з передумов забезпечення функціонування підприємств у період аварійних відключень. Генератори великої потужності споживають не малу кількість палива, тож пропонується додатково виділити кошти для КП «Володимиртепло», КП «Володимирводоканал», КП «Володимир-Волинське ТМО». Сьогодні, в умовах відключення електроживлення, підприємства критичної інфраструктури застосовують генератори і для проведення різного роду ремонтних робіт у громаді.

Про організацію гарячого харчування поінформувала присутніх очільниця управління соціальної політики Наталія Голюк. За дорученням міського голови з метою підтримки найбільш незахищених верств населення, а саме осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з 1 грудня у приміщенні Центру культурних послуг для них  буде організовано приготування гарячих обідів.

Нагадаємо, що у Польщі готують базу для прийому взимку другої хвилі вимушених переселенців з України. Водночас у Польщі роблять ставку на допомогу українській владі на місці, аби більшість українців залишилася в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 січня 2023
24 грудня 2022
22 грудня 2022
29 жовтня 2022
24 листопада 2021
10 лютого 2021
09 лютого 2021
06 лютого 2021
18 січня 2021
16 січня 2021