Поділитись:

Яке місце російсько-української війни у світовій історії (відео)

Четвер, 17 листопада 2022, 22:00

Російсько-українська війна ще триває, але як вона буде трактуватись у підручниках зі світової історії у майбутньому – поки невідомо.

Про це у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «Конкурент TV» говорили з кандидатом історичних наук, співавтором популярного YouTube-каналу «Історія без міфів» Владленом Мараєвим.

Історик зазначив, що все залежатиме від результату війни. Саме вона формує не лише майбутнє нашої нації, але й майбутнє наших підручників, системи освіти та взагалі світу в якому будуть жити наші нащадки.

Гість програми також додав, що росія хоче, аби це трактувалось як визволення від неонацистів, бандерівців, від яких страждав «братній» український народ, що мрія про возз’єднання з росією здійснилася.

Владлен Мараєв впевнений, що війну росія програє. Також він додав, що наразі українські історики не мають загального консенсусу щодо назви цих подій та як глибоко їх потрібно буде подавати. Але найбільш ймовірно, в підручниках будуть писати, що це війна за незалежність України, вже вкотре, але особливість цієї буде полягати, що це відтермінована війна за незалежність. Тому що ця війна розпочалась не у момент розпаду СРСР, а через 23 роки – у 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів