Поділитись:

Додаток Google Health Connect тепер доступний у бета-версії

П'ятниця, 18 листопада 2022, 04:20
Додаток Google Health Connect тепер доступний у бета-версії

Компанія Google оголосила, що додаток Health Connect тепер доступний в бета-версії у Play Store. Це допоможе користувачам краще контролювати дані про здоров’я та фітнес на кількох платформах. Сьогодні більше десяти фітнес-додатків співпрацюють з Health Connect, включаючи MyFitnessPal, Oura та Peloton.  

Про це пише сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» з посиланням на TechСrunch

Додаток синхронізує дані про здоров'я та фізичну підготовленість з відповідних платформ і дозволяє іншим додатках отримати доступ до цих даних за їх згодою, одночасно забезпечуючи конфіденційність користувачів. Розробники раніше повинні були встановлювати кілька API-з'єднань для обміну даними між різними додатками, що обмежували можливості спільного використання даних і розблокування цих даних для використання в різних додатках завдавав користувачам великого клопоту.  

З Health Connect розробникам більше не доводиться будувати цілу нову інтеграцію. Компанія Google заявляє, що побудова інтеграції з новим додатком така ж проста, як і читання нових даних з Health Connect. 

«Наприклад, користувачі Android тепер зможуть синхронізувати свої тренування у Peloton в таких застосунках, як Oura, MyFitnessPal, WeightWatchers і Lifesum. Тепер, завдяки єдиній інтеграції з Health Connect, користувачі Peloton матимуть можливість поділитися своїм прогресом тренувань з іншими додатками, я кі вони використовують для підтримки гарного самопочуття», – заявила команда Google у своєму блозі.

Додаток Health Connect підтримує понад 40 видів даних у шести категоріях. У тому числі виконання вправ, відстежування сну та інших життєво важливих показників.

Програма не тільки спрощує підключення, але й надає користувачам більше засобів контролю конфіденційності, дозволяючи їм стежити за тим, які додатки мають доступ до даних. У минулому користувачам доводилося орієнтуватися на декілька програм, щоб керувати дозволами на отримання даних, а розробникам доводилося самостійно створювати системи керування доступів. Система Health Connect дозволяє користувачам керувати правами доступу в одному місці.

Компанія Google співпрацювала з Samsung для розробки Health Connect з метою спрощення зв'язку між застосунками для здоров'я та фітнесу. Компанія вперше представила ініціативу на початку цього року на своїй конференції.

Від сьогодні Health Connect доступний для завантаження як публічна бета-версія через Google Play Store. Google не деталізував свої плани щодо повного публічного релізу. Додаток співпрацює із Fitbit, Samsung Health, Google Fit, MyFitnessPal, Peloton, Оura, WeightWatchers, Flo, Lifesum, Signos, Tonal, Outdooractive і Proov Insight.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів