Поділитись:

Польська самохідна гаубиця Krab успішно працює на передовій

П'ятниця, 18 листопада 2022, 02:40

Польська САУ Krab вдвічі перевищила «офіційно» визначений ресурс ствола, порівняно з технічною характеристикою.

Про це повідомляє сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Польські «Краби» — це більше, аніж зручне оновлення для українських військових, які обмінюються своїми старими артилерійськими платформами для цього сучасного озброєння.

Останні дані про надійність використання цих гармат були зібрані Збройними силами України. В офіційних даних зазначено, що самохідна гаубиця Краб потребує технічного обслуговування після 1,500 пострілів. Однак навіть після подвоєння кількості пострілів польські гармати не втрачають своєї ефективності.

У звіті інтернет-видання «Радіо Свобода» представили транспортну одиницю, яка вже випустила понад 3,500 снарядів, що виходить за межі визначених виробником технічних можливостей.

Українська інформаційно-консалтингова компанія Defense Express зазначає, що польський виробник, ймовірно, міг дещо занизити «паспортний» ресурс гармат. Для порівняння, САУ російського і радянського виробництва мають ресурс ствола у 2-3 тисячі пострілів, після чого потрібно проводити його заміну. Судячи з усього, гаубиця Krab може досить легко подолати цю межу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів