Поділитись:

Військові кораблі рф готуються до можливих випробувань нової ядерної торпеди, – CNN

Четвер, 10 листопада 2022, 20:45
Військові кораблі рф готуються до можливих випробувань нової ядерної торпеди, – CNN

Протягом останніх тижнів Сполучені Штати Америки спостерігали, як російські військові кораблі готуються до можливого випробування нової ядерної торпеди. 

Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Зазначають, що серед суден, які брали участь у підготовці, був підводний човен з крилатими ракетами «Бєлгород», модифікований для спеціальних операцій, та здатний запускати безпілотні підводні апарати, зокрема торпеду «Посейдон». 

Минулого тижня помітили, як судна залишають зону випробувань в Арктичному морі та прямують назад у порт, не провівши випробування. У США вважають, що росіяни могли зіткнутися з технічними проблемами. Американські чиновники зауважили, що росія може спробувати знову випробувати торпеду, проте води в районі випробувань незабаром почнуть покриватися льодом, що обмежить час для операцій.

«Це можна розглядати як частину більшої картини та нещодавньої військової практики росії, яка відправляє в Україну погано навчених та недостатньо оснащених військових. Російська військова промисловість переживає важкі часи, і ми також бачимо, що санкції Заходу щодо високотехнологічних військових товарів мають ефект і повинні тривати», – сказав виданню західний дипломат на умовах анонімності.

Торпеда «Посейдон» – безпілотний підводний апарат з ядерним двигуном, який здатний нести як звичайні, так і ядерні боєприпаси. Його ядерна силова установка надає торпеді практично безмежну дальність польоту.

У США не вірять, що будь-які випробування включали б підрив ядерного пристрою. Будь-яка потенційна небезпека походить від несправності ядерної двигунової системи, яка може становити ризик через радіоактивність.

«Бєлгород» є найдовшим підводним човном в океані станом на сьогодні і був переданий вмф рф в червні цього року. Журналісти вказали, що її розмір більше за підводні човни з балістичними та керованими ракетами ВМС США класу «Огайо».

Нагадаємо: у Білорусі може з’явитись ядерна зброя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів