Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 листопада

Вівторок, 15 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 15 листопада.

Про те, чи безпечне встановлення свердловини у дворах луцьких багатоповерхівок

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 листопада 

Рашисти атакують Україну по об’єктах критичної інфраструктури. Зокрема такі прильоти були і у Луцьку. Після цього частина міста залишалась без електропостачання.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу КонкурентTV.

Через відсутность електропостачання лучани залишилися і без води, тож тепер бояться, що таке може статися знову. Тож, аби у випадку повторної ситуації, забезпечити себе та свою сім’ю водою, у деяких дворах багатоповерхівок міста почали з’являтися водозабірні колонки.

Встановили таку колонку поблизу багатоповерхівок на вулиці Зацепи, що на 33-му мікрорайоні Луцька. Як розповідає голова об’єднань ОСББ Віра Максимюк, люди згуртувалися та пробурили свердловину просто на прибудинковій території.

«Днів три назад вирішили встановити і встановили. Зараз скористатись колонкою може будь-хто, однак це не надовго», – вважає голова ОСББ

Жінка наголошує – користуватись водою можна буде лише за нагальної потреби. Крім цього, якщо буде критично пошкоджений водогін, «Луцькводоканал» організує підвіз води. Відтак, бурити свердловини самостійно лучанам не радять. Втім і заборонити таку діяльність не можуть.

Тим часом депутат Луцькради Андрій Лучик вважає, що, зрештою, кожен сам має право вирішувати, як максимально убезпечити себе від можливих загроз.

«Люди налякані. Зрозуміло, що після тих прильотів, які були по Луцьку, коли частина міста була без електропостачання, люди собі міркують: «А що буде, якщо взагалі пропаде світло?». Вони тоді взагалі залишаться без питної води. Тому кожен намагається забезпечити себе, свою сім’ю хоч якоюсь водою, саме тому бурять свердловини просто в дворах багатоповерхівок», – розповідає Андрій Лучик.

Про те, що водопостачання у Луцьку відновлять протягом години

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 листопада 

Водопостачання у тих будинках, в яких воно зникло, відновиться протягом години. Робота водозаборів та іншого обладнання відновлена.

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

«У будинках, де немає електроенергії вода буде у квартирах до 4-5 поверху. Просимо жителів поділитися з сусідами запасами води в разі необхідності», – йдеться у повідомленні.

По відновленню електропостачання очікуємо детальну інформацію від ПрАТ «Волиньобленерго».

Про те, що у Ковелі ракета влучила в об‘єкт енергетичної інфраструктури

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 листопада 

Ворог влучив в об‘єкт енергетичної інфраструктури в Ковельському районі. Інформацію про потерпілих з‘ясовується. На місці працюють відповідні служби.

Пр це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

У зв‘язку з цим на Волині можливі перебої  з електропостачанням.

«Запасіться усім необхідним: вода, ліхтарики, павербанки тощо. Повідомте про це всіх, хто не користується соцмережами, щоб вони теж були готові», – написав Погуляйко.

Про те, що в окремих районах Луцька зникла електроенергія

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 листопада 

У окремих районах міста та деяких села біля Луцька зникло світло.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Ігор Поліщук.

ПрАТ «Волиньобленерго» розбирається в ситуації, яка склалася.

«Як тільки будуть відомі деталі та час відновлення електропостачання, – одразу повідомимо», – написав Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів