Поділитись:

Китай і США пішли на зближення: Сі Цзіньпін виступив із заявами

Понеділок, 14 листопада 2022, 22:54

Лідер КНР Сі Цзіньпін на зустрічі із президентом США Джо Байденом 14 листопада заявив, що Китай та США мають дотримуватися принципів взаємовигідного співробітництва.

Про це повідомила пресслужба китайського уряду.

«Світ переживає важливий історичний поворотний момент, країни мають зіткнутися з безпрецедентними викликами й скористатися безпрецедентними можливостями... Успіх Китаю і Сполучених Штатів – це можливості, а не виклик одне для одного. У світі вдосталь місця й можливостей для процвітання і США, і КНР», – сказав Сі Цзіньпін.

Він підкреслив, що у сторін має бути правильне уявлення про внутрішню та зовнішню політику і стратегічні наміри одне одного. Лідер КНР додав, що між країнами має бути тон діалогу, а не конфронтації.

«Китай не прагне змінити теперішній міжнародний порядок, не втручається у внутрішні справи США і не має наміру кидати їм виклик. Обидві сторони мають дотримуватися принципів взаємоповаги... а також разом забезпечити, щоб китайсько-американські відносини розвивалися у правильному напрямі», – додав китайський лідер.

Після зустрічі із Сі Цзіньпін Байден також сказав, що США не прагнуть «нової холодної війни» з КНР. Також Байден і Сі Цзіньпін заявили про неприпустимість застосування ядерної зброї в Україні.

Нагадаємо, що вранці 12 листопада Китай запустив вантажний космічний корабель «Тяньчжоу-5» для доставки вантажів на космічну станцію «Тяньгун», будівництво якої, як очікується, буде завершено цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів