Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 12 листопада

Субота, 12 листопада 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 12 листопада.

Про те, що раптово помер начальник Волинського обласного центру з гідрометеорології

Вчора, 11 листопада, раптово помер начальник Волинського обласного центру з гідрометеорології Ростислав Бондарчук.

Ростислав Бондарчук прийшов на роботу до Волинського гідрометеоцентру відразу після закінчення школи.

Протягом своєї кар'єри працював на посаді метеоролога, начальника метеостанції, начальником відділу метеорології, а останні 15 років перебував на посаді начальника Волинського ЦГМ.

Зазначається, що за часів його керування Волинський ЦГМ досягнув максимального розквіту.

Про те, що хочуть змінити схему руху автобусного маршруту №149 «Луцьк – Озерце»

У Луцьку мають намір змінити схему руху приміського автобусного маршруту № 149 «Луцьк – Озерце».

Про це йдеться в проєкті рішення виконавчого комітету Луцькради від 11 листопада 2022 року.

Йдеться, зокрема, про зміну назви маршруту – на «Луцьк – Небіжка», а також зміни в схему руху автобусного маршруту № 149.

Шлях за маршрутом у прямому та зворотному напрямку: Конякіна, Гордіюк, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Стрілецька, Героїв УПА, с. Липляни, с. Жидичин, с. Кульчин, с. Озерце, с. Небіжка (місця міжзмінного відстою на вул. Конякіна (територія АС № 1), у с. Озерце та у с. Небіжка).

У пояснювальній записці начальник відділу транспорту Віктор Главічка зазначив, що зміни в схему руху приміського автобусного маршруту внесли у зв’язку зі зверненням мешканців Луцької громади та погодженням перевізника.

Про те, що лучанка застрягла на балконі і не могла потрапити у квартиру

У п'ятницю, 11 листопада, у Луцьку на проспекті Волі жінка вийшла на балкон, двері якого зачинилися – і вона не могла потрапити у квартиру.

На балконі третього поверху перебувала жінка, двері за нею зачинилися – і вона не могла потрапити в квартиру.

Рятувальники знайшли вихід: вікно в кухні було відчинене, тож висувною драбиною вони піднялися до вікна, увійшли в помешкання, зсередини відчинили балконні двері.

Про те, що у Луцьку з'явився новий мурал (фото)

Луцький художник Андрій Присяжнюк створив новий мурал, зобразивши на стіні мосту чорного ворона.

Зі слів художника, малюнок, який він днями завершив, можна побачити під мостом на вулиці Шевченка у Луцьку

Анндрій Присяжнюк розповів, що слов’яни шанували ворона за мудрість, але водночас вважали недобрим та нечистим птахом, пов’язаним зі світом мертвих. Іноді ворон уособлював всі темні сили, а в деяких легендах був праобразом вітру.

«Мені подобається образ птаха в романі Василя Шкляра «Чорний Ворон» про боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. Мабуть, після прочитання цього роману в мене війна асоціюється з цим образом», – зазначає Андрій Присяжнюк.

Загалом у Луцьку є чимало муралів, створених митцем. Щоправда, зі слів Андрія, більшість із них знаходиться в малолюдних місцях.

Однією з найвідоміших робіт Андрія є зображення тризуба на стіні будинку на проспекті Волі, який він створив ще у 2021 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів