Поділитись:

Дипломатично вирішити війну в Україні наразі не можна, – Шольц

Субота, 12 листопада 2022, 09:55

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що дипломатичне вирішення питання припинення війни в Україні наразі неможливе.

Про це Шольц заявив у п’ятницю під час дискусії, організованої мовником RND, – пише Українська правда. 

«Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася і щоб мир став можливим. Це також є темою всіх переговорів, які я досі вів із російським президентом, і я не допустив, щоб будь-яка критика відвадила мене від телефонних розмов із президентом РФ через певні проміжки часу – часто дуже тривалі», – сказав він.

Однак, на думку німецького канцлера, війна путіна перешкоджає будь-якому дипломатичному зближенню: «Цією вбивчою війною, яку ми зараз переживаємо, путін, перш за все, завадив усьому, що раніше відбувалося в плані переговорів».

Шольц наголосив, що виступає проти припинення вогню на умовах росії.

«Насамперед Росія повинна усвідомити, що ідея диктаторського миру ні до чого не призведе і що не можна просто пройтись фломастером по території й сказати, що це тепер моє. Тому диктаторського миру не буде, має бути інше розуміння», – сказав він.

Канцлер Німеччини згадав про переговори, які вів із путіним у Москві незадовго до повномасштабного російського вторгнення в Україну. Президент рф вимагав у Шольца, щоби в Україні не було «ніяких ракет, які загрожують москві» і щоб Україна не вступала до НАТО, а також статус окремих областей на Сході України.

«Жодна з причин, які там зіграли свою роль, не виправдала б цю війну, тому що нічого з цього насправді не відбулося», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів