Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 9 листопада

Середа, 09 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 9 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 9 листопада:

Про те, що на війні з окупантами загинув лучанин Олександр Рижков

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 9 листопада 

На війні з російськими окупантами загинув лучанин Рижков Олександр Васильович, 1981 року народження. Був призваний на військову службу по мобілізації 25 серпня до особового складу військової частини на посаду стрільця-помічника гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону.
Солдат загинув 7 листопада під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Бахмут Донецької області.

Про те, що у Луцьку світлофори під'єднають до блоків безперебійного живлення

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 9 листопада 

У Луцьку на найбільш завантажених перехрестях до світлофорів підключать блоки безперебійного живлення.

Про це у середу, 9 листопада, повідомив на своїй фейсбук-сторінці Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«На найбільш завантажених перехрестях встановлюємо блоки безперебійного живлення для того, щоб під час відключень електроенергії світлофори продовжували працювати та регулювати рух транспорту», – написав він.

За словами Поліщука, регулювальників на перехрестя ставити немає сенсу, оскільки велика кількість водіїв не знають сигналів, які показують регулювальники.

Про те, що у центрі Луцька комунальники «перепахали» пішохідну зону

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 9 листопада 

У Луцьку комунальники не прибрали за собою після проведення земельних робіт, внаслідок чого пішохідна зона опинилася в неналежному стані.

Про це у середу, 9 листопада, повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Інспектори відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста виявили незадовільний стан пішохідної зони, на якій велися земляні роботи, на вулиці Світлій, 1, що у центрі Луцьку.

«До виконання робіт дана ділянка дороги була заасфальтована, виглядала охайно та була безпечною для пересування пішоходів. Зараз вулиця виглядає, м’яко кажучи, не надто привабливо: багнюка, змішана із залишками асфальтного покриття, не встановлені належним чином бордюри, хоч і дбайливо складені збоку доріжки, щоб не заважали», – зазначили у департаменті.

Муніципали з'ясували,що роботи з ремонту кабельної лінії здійснювало ПрАТ «Волиньобленерго». 

Про те, що «волинський чорнобривець» Василь Рижук встановив світовий рекорд

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 9 листопада 

Волинянин Василь Рижук встановив світовий рекорд у номінації «Українська квітуча вишиванка з найбільшою кількістю чорнобривців та декоративних соняшників, висаджених художником-скульптором вздовж доріг України за авторським проєктом».

Про це у середу, 9 листопада, повідомила на своїй сторінці у фейсбуці депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко, яка вручила рекордсмену відповідний диплом.

«Уся Україна знає про його соняхи і чорнобривці. 
Це той символізм, який для нас, волинян, асоціюється з дорогою додому. Сьогодні це щемно і символічно, як ніколи!», – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів