Поділитись:

Яка ситуація з цінами на новобудови у Луцьку

Вівторок, 08 листопада 2022, 16:10
Яка ситуація з цінами на новобудови у Луцьку

Протягом року у Луцьку значно виросли ціни на житло у Луцьку. Зокрема, за м² у новобудовах міста та за класами: економ, комфорт, бізнес та преміум. 

Про це йдеться у результатах дослідження ЛУН.

Ціна м² у новобудовах Луцька

Так, у листопаді 2021 року середня ціна за м² у новобудовах міста становила 17 800 тисяч гривень. У грудні – 18 тисяч гривень. У січні 2022 року ціна зросла до 19 тисяч гривень, у лютому – до 19 500 тисяч гривень. 

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, у березні та квітні, житло не купували. 

Вже від травня цього року ціна за м² у новобудовах Луцька становила 22 тисячі гривень. З того часу ціни стали стрімко зростати. Зараз м² у новобудовах міста становить 26 тисяч гривень.

Натомість кількість новобудов, які продаються у Луцьку, знизилась. Луцький забудовник, директор будівельної компанії «Казкова Оселя» Андрій Худоба зазначив, що у місті бракує нового житла. За його словами, у ситуації, що склалася в нашій країні, важливо, аби на ринку нерухомості з'являлися нові пропозиції. 

«Враховуючи, в якій ситуації зараз Україна, коли у нас іде повномасштабна війна, дуже важливо для економіки не зупинятися, а навпаки нарощувати темп, залучати більше інвестицій. Сьогодні наш регіон безпечніший порівняно з іншими. Люди до нас їдуть з інших областей. Наші люди повертаються з-за кордону. Люди цікавляться житлом. А в нашій місцевості ситуація критична, і житла не вистачає. Тому мені здається надважливо не зупиняти оберти, а нарощувати», – каже він. 

Андрій Худоба пояснює, що саме ця сфера найкраще рухає економіку країни, адже кожна гривня, вкладена у будівництво, залучає шість додаткових гривень. Тобто, поряд з будівництвом працюють виробництва, активуються ланцюги постачання, працює комунальна сфера, наповнюється бюджет.

Андрій ХудобаАндрій Худоба
 

Так, у листопаді 2021 року продавалось 22 новобудови, зараз – 16. 

Яка ситуація з цінами на новобудови у Луцьку 

Середня ціна м² в новобудовах Луцька за класами

  • Економ. У листопаді 2021 року м² в новобудовах економкласу можна було придбати у середньому за 16 700 тисяч гривень. У лютому цього року ціна становила вже 17 800 тисяч гривень. Після початку повномасштабної війни з росією, у березні та квітні, житло не продавалось. І вже у травні ціна стартувала від 22 тисяч гривень. Ціна на сьогодні – 26 тисяч гривень.
  • Комфорт. У листопаді 2021 року м² в новобудовах комфорт-класу можна було придбати у середньому за 16 900 тисяч гривень. У лютому 2022 року ціна становила вже 17 800 тисяч гривень. Після початку повномасштабної війни з росією, у березні та квітні, житло не продавалось. І вже у травні ціна стартувала від 22 тисяч гривень. Ціна на сьогодні – 24 700 тисяч гривень. 
  • Бізнес. У листопаді 2021 року м² в новобудовах бізнес-класу можна було придбати у середньому за 20 800. У лютому 2022 року ціна зменшилась до 20 тисяч гривень. Після початку повномасштабної війни з росією, у березні та квітні, житло не продавалось. І вже у травні ціна стартувала від 22 тисяч гривень. Ціна на сьогодні – 26 900 тисяч гривень.
  • Преміум. У листопаді 2021 року м² в новобудовах преміумкласу можна було придбати у середньому за 19 500 тисяч гривень. У лютому цього року ціна становила вже 21 тисячу гривень. Після початку повномасштабної війни з росією, у березні та квітні, житло не продавалось. І вже у травні ціна стартувала від 23 тисяч гривень. Ціна на сьогодні – 32 200 тисяч гривень.

Яка ситуація з цінами на новобудови у Луцьку 

Нагадаємо: у Луцьку планують звести новий житловий комплекс в районі перетину вулиць Дубнівська-Архітектора Метельницького-Глушець. Новий ЖК називатиметься «Київський квартал». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів