Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 7 листопада

Понеділок, 07 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 7 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 4 листопада:

Про те, що у Луцьку в середу частина вулиць знову буде без світла

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 7 листопада 

У середу, 9 листопада, з 9:00 до 14:00 електропостачання буде припинено у значній частині міста Луцька.

Про це у телеграмі повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Відключення світла заплановане в районі Вишкова, на вулицях Єршова, Конякіна, Гордіюк, Ківерцівській, Соборності, Теремнівській, Кравчука, Молоді, Рівненська, Відродження, Грушевського та прилеглих.

Також у цей час вимкнення електроенергії буде у селах Липини, Струмівка, Новостав та Голишів.

Окрім того, 9 листопада з 9:00 до 21:00 не буде світла в наступних населених пунктах: с. Сапогів, с. Бодячів, с. Гаразджа, с. Лище, с. Новокотів, с. Романів, с. Ботин, с. Верхівка, с. Піддубці, с. Підгайці, с. Крупа, с. Воротнів, с. Борохів, с. Вишнів, с. Прилуцьке, с. Жабка, с. Дачне, с. Діброва, с. Веснянка, с. Олександрія, с. Звірів, с. Муравище, с. Сокиричі, с. Дідовичі, с. Заброди, с. Конопелька, с. Звози, с. Суськ, с. Словатичі, с. Славне, с. Завітне, с. Озеро, с. Гайове та у м. Ківерці: вул. Воровського, Козацька, Чайкіної, Європейська, Мєдвєдєва, Мічуріна, Луцька, Свободи та прилеглі.

Про те, що луцькі волонтери привезли допомогу на Харківщину та Донеччину

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 7 листопада 

Луцькі волонтери з «Громадянського Руху «СВІДОМІ» вирушили в чергову поїздку в постраждалі від війни регіони – на Харківщину та Донеччину.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Мешканці прифронтових районів на Харківщині та Донеччині досі живуть під регулярними обстрілами. Артилерія та ракети майже щодня падають на голови мирних мешканців. Але люди не сидять склавши руки. Кажуть: краще вже жити так, ніж в російській окупації. 

– Жили під напруженням, під постійним напруженням. Постійно могли бути вибухи, літали ракети, постійно росіяни туди-сюди їздили. Всі постійно знаходилися під напруженням, – розповідає місцевий житель Олексій.

– Дуже тяжко жилося. Але, дякувати Богу, ми діждалися, – зазначає місцева мешканка Людмила. – Були такі неадекватні, а так загалом ми старалися з ними як би не зустрічатися зайвий раз.

Чимало людей живуть без даху над головою. Хтось – у гаражі, хтось – у підвалах. Без їжі та води.

– Я з села Вишневе, яке зараз під боями. Я приїхала у Борову, в нас хати майже немає. Вони у нас в селі мало стояли, тільки три дні. А стояли тільки в сусідньому селі, і все. З нас вони не знущалися. Вони тільки шукали жінок і дітей атовців. Тому що в нас Женя, ми в її хаті живемо, їй прийшлось виїхати. Вона дуже боялася. В нас в селі вони не знущалися, – розповідає місцева мешканка Аліна.

– Краще цього нікому не переживати. Просто сказати: як у дворі по ребрах б'ють в своєму будинку – просто не приємно, – каже Володимир.

Луцькі волонтери з «Громадянського Руху «СВІДОМІ» на Харківщину та Донеччину доставили «сімейні пакунки».

Про те, що у Луцьку дитсадки, школа й житлові будинки – досі без опалення

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 7 листопада 

У Луцьку тривають аварійні роботи на ділянках тепломережі, де після старту опалювального сезону виявили пориви. Без тепла у місті залишаються чотири дитсадки, школа й житлові будинки.

Про це у понеділок, 7 листопада, повідомили на сайті ДКП «Луцьктепло».

Нагадаємо, опалювальний сезон стартував у Луцьку 3 листопада. Наступного дня «Луцьктепло» повідомило про вісім поривів на тепломережі. Як повідомлялося, 5 листопада був організований додатковий робочий день, впродовж якого одна з бригад виконала роботи з ліквідації витоку на просп. Соборності, 19а, що дозволило відновити опалення для дитячого садочка №31 та житлових будинків на Соборності, 19а, 23.

Інші бригади продовжили роботи в понеділок, 7 листопада. 

Про у Луцьку муніципали посварилися з власником «Чевермето» через банер на паркані

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 7 листопада 

У Луцьку між власником ресторанну і представниками муніципальної варти виник конфлікт через рекламний щит.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

У Луцьку інспектор мунварти помітив на паркані приватного домогосподарства на вулиці Дубнівській рекламний щит відомого ресторану «Чевермето».

«Відповідно до п.п. 2.5.5.1.13 Правил благоустрою міста Луцька, на об'єктах благоустрою забороняється самовільне розміщення рекламоносіїв», – заявили муніципали.

За словами муніципалів, під час встановлення наявності дозволу на розміщення вказаного рекламного щита власник ресторану «Чевермето» у грубій формі повідомив, що дозвіл йому не потрібен, поводився зухвало, а також погрожував інспекторам департаменту звільненням, оскільки, з його слів, має впливових знайомих.

«Наявність або відсутність знайомств у того чи іншого підприємця не дає жодного права порушувати правила, адже перед законом усі мають бути рівні. І якщо є порядок розміщення реклами в місті Луцьку, то для всіх підприємців він має бути однаковий», – запевнили у мунварті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів