Поділитись:

Росія знайшла для себе надійнішого та могутнішого союзника, ніж США для України

Субота, 05 листопада 2022, 22:10
Росія знайшла для себе надійнішого та могутнішого союзника, ніж США для України

Російський опозиціонер та публіцист Андрій Піонтковський висловив думку, що Іран став для росії надійнішим та могутнішим союзником, ніж США для України.

Про це він заявив у ефірі Еспресо.

За словами Піонтковського, у росії зараз говорять про те, що вони не мають потреби у застосуванні ядерної зброї, адже можуть закинути Україну у кам'яний вік конвенційною.

"На цю загрозу Захід адекватної відповіді ще не дав. Я не засуджую зараз американців, це наша спільна проблема. Але виходить так, що у росії союзник надійніший і могутніший. Великий і технологічний Іран поставляє ракети дальністю до 800 кілометрів, проти яких немає захисту. А США, союзник України, не надає нічого з дальністю понад 80 кілометрів, ще й не здатен захистити від ворожої зброї. Мені незручно казати ці слова, але я їх повторюю у Вашингтоні, що виглядає так, наче росія знайшла для себе надійнішого та могутнішого союзника, ніж США для України", – сказав він.

Опозиціонер закликає негайно вирішувати цю проблему.

"З цим потрібно щось негайно вирішувати. Я сподіваюсь, що на зустрічі Великої сімки будуть ухвалювати рішення у найближчі два дні. І Україна, мені здається, повинна дуже твердо та публічно це вимагати", – підкреслив Піонтковський.

Передавання Росії іранських ракет

CNN з посиланням на представника однієї з країн Заходу повідомило, що Іран передасть росії близько тисячі балістичних ракет та нові дрони для ударів по українських містах. Західні офіційні особи припускають, що зброя буде доставлена до кінця року.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що Іран планує відправити до російської федерації партію з понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2.

Секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що наразі немає підтвердження того, що росія отримала іранські балістичні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів