Поділитись:

Нарколог назвав простий спосіб кинути палити, який «завжди працює»

Неділя, 06 листопада 2022, 05:30
Нарколог назвав простий спосіб кинути палити, який «завжди працює»

Щорічно з 1977 року у третій четвер листопада відзначається Міжнародний день відмови від куріння, цього року він випав на 18 листопада. Про те, як ефективно позбавитися згубної звички, розповів психіатр-нарколог Олександр Ковтун.

“Найвірніший спосіб кинути палити – це робити спроби кинути палити, рано чи пізно якась із них увінчається успіхом. Це так званий закон переходу кількісних змін до якісних. Він завжди працює”

Медик зазначив, що всі допоміжні засоби у вигляді одноразових електронних сигарет чи вейпів лише розтягують намір розлучитися із поганою звичкою. За його словами, модні девайси можуть бути набагато шкідливішими за звичайні сигарети. А ще експерт запропонував не ходити до місць, де споживається та продається тютюн, а також не відвідувати компанії, в яких є курці. Спочатку це допоможе уникнути зриву, підкреслив Ковтун.

Фахівець не виключає, що внаслідок відмови від тютюну в людини може виникнути навіть депресія. Як пояснив нарколог, щоб цього уникнути, необхідно постійно займати себе чимось. Наприклад, спортом чи хобі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів