Поділитись:

Виникла затримка: коли у Луцьку відновлять будинки, пошкоджені внаслідок ракетного удару (відео)

П'ятниця, 04 листопада 2022, 20:15
Виникла затримка: коли у Луцьку відновлять будинки, пошкоджені внаслідок ракетного удару (відео)

Власники приватних будинків, які постраждали від ракетних обстрілів 22 жовтня у Луцьку, хвилюються, що їхні будинки не ремонтують, як обіцяли напередодні.

Про це розповів лучанин В'ячеслав Лимарь, оселя якого зазнала найбільших руйнувань, – повідомляє Суспільне.

У департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради кажуть, що ремонтні роботи розпочнуть з 7 листопада.

Як розповів директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк, затримка виникла через те, що підрядник чекає на доставку замовлених будівельних матеріалів.

З його слів, замовлений шифер на дахи має 7 листопада приїхати в Луцьк, так само й вікна. Якщо будуть погодні умови й надійдуть матеріали, то підрядник готовий приступи до ремонтних робіт.

Окрім 12 постраждалих від обстрілів будинків, про які було відомо раніше, до міської ради звернулися ще двоє лучан. Попередній кошторис ремонтних робіт – 1 мільйон 300 тисяч гривень. Раніше міська рада виділила на ці потреби мільйон гривень.

Пошкоджений ракетними обстрілами, 22 жовтня, будинок лучанина В'ячеслава ЛимаряПошкоджений ракетними обстрілами, 22 жовтня, будинок лучанина В'ячеслава Лимаря
 

Лучани, чиї будинки пошкодило під час ракетних обстрілів 22 жовтня, бояться, що місто не допоможе їм відновити оселі до морозів, – розповів В'ячеслав Лимарь. Його оселю пошкодило найбільше. Чоловік каже, що одразу після вибухів довкола поруйнованих будівель було багато уваги, нині усе затихло.

«Іде холод. В мене опалення відключене, але там вода в батареях, зараз будуть сильніші морози та батареї можуть полопати. Вікна все.., в хату іде холод», – розповідає чоловік.

Лучанин В'ячеслав Лимарь. Його будинок найбільше пошкоджений під час ракетних обстрілів, 22 жовтняЛучанин В'ячеслав Лимарь. Його будинок найбільше пошкоджений під час ракетних обстрілів, 22 жовтня
 

Андрій Гаранчевський – сусід та родич В'ячеслава – своє помешкання відновлює сам.

«Я перекрив дах та й все, і не питав навіть. Але в нього дуже багато, бо шифер дорогий. Тут на десятки тисяч гривень. Чекає-чекає... Добре, що дощу немає. Зараз сніг піде – і затопить хату», – говорить Андрій Гаранчевський.

В'ячеслав Лимарь та його сусід Андрій Гаранчевський. Чоловік самостійно відновлює свій пошкоджений будинокВ'ячеслав Лимарь та його сусід Андрій Гаранчевський. Чоловік самостійно відновлює свій пошкоджений будинок
 

На території підприємства, яке теж пошкодило внаслідок ракетного обстрілу, вибито понад 100 вікон, продовжують розбирати завали. Паралельно проводять експертизу і визначають матеріальні збитки. Директор підприємства Ігор Гупало розповів, що він не має жодних надій на компенсацію.

Як повідомив Микола Осіюк, нині є дві заяви від юридичних осіб: від гаражного кооперативу і від підприємства, яке знаходиться на Карбишева, 4. Там проведено обстеження та фотофіксацію, але, згідно з постановою та законом України, місто не має права відшкодовувати будь-які завдані збитки.

«Ми фіксуємо, складаємо акти та подаємо у держреєстр. Як вони будуть відшкодовувати, як це буде – на сьогоднішній момент не відомо», – говорить Микола Осіюк.

Нагадаємо: зранку 22 жовтня росіяни завдали удару по об‘єкту енергетики в Луцьку. Раніше директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк повідомив, що 4 листопада в пошкоджених будинках розпочнуть ремонтні роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів