Поділитись:

СБУ на Волині ліквідувала канал втечі ухилянтів за кордон (фото)

П'ятниця, 04 листопада 2022, 14:07
СБУ на Волині ліквідувала канал втечі ухилянтів за кордон (фото)

Служба безпеки заблокувала масштабний канал нелегального переправлення за кордон українських громадян призовного віку. До його складу входило шестеро місцевих жителів.

Про це у п'ятницю, 4 листопада, повідомила речниця Управління СБ України у Волинській області Іванна Поліщук.

За гроші зловмисники пропонували потенційним призовникам незаконно виїхати за межі нашої держави. Для цього учасники схеми вносили недостовірні відомості до електронної системи «Шлях». Також зловмисники підготували декілька автівок для  нелегального вивезення осіб до ЄС. 

Вартість «квитка на втечу» становила від 3 тис. дол і більше. 

За наявною інформацією, ділки переправили за межі України до 100 осіб. Правоохоронці затримали зловмисників під час спроби незаконного переправлення чергової партії ухилянтів через державний кордон. 

У межах кримінального провадження чотирьом учасникам злочинної схеми вже повідомили про підозру  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 

Заходи з викриття проводилась співробітниками Управління СБ України у Волинській області спільно Національною поліцією за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

СБУ на Волині ліквідувала канал втечі ухилянтів за кордон (фото)СБУ на Волині ліквідувала канал втечі ухилянтів за кордон (фото)СБУ на Волині ліквідувала канал втечі ухилянтів за кордон (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024