Поділитись:

«Не мовчати, а допомагати»: у Луцьку відбувся забіг на підтримку полонених азовців

Четвер, 03 листопада 2022, 21:17
«Не мовчати, а допомагати»: у Луцьку відбувся забіг на підтримку полонених азовців

Студенти та викладачі Волинського національного університету імені Лесі Українки взяли участь у благодійному забігу на підтримку випускників, які в лавах полку «Азов» захищали Україну та потрапили у російський полон.

Про це Суспільному розповів голова студентської ради Максим Пивоварчук.

До благодійного забігу долучилося понад три сотні людей. Усі учасники стартували у Центральному парку культури та відпочинку Луцька. Під час благодійного забігу «Не мовчати, а допомагати» збирали гроші на потреби волинської 14-ї окремої механізованої бригади.

Лучанин Володимир Коцько – баскетболіст. Нині він біжить за полоненого товариша, з яким разом навчався. 

«Останній раз він виходив на зв’язок з полону після подій, які сталися в Оленівці. Він подзвонив рідним і сказав, що живий і все. Після того зв’язок зник», – каже Володимир Коцько.

Викладачка Світлана Савчук говорить, що серед полонених азовців — випускник факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Владислав Оксенчук.

«Відповідальний і допитливий студент, який користувався повагою не лише серед однолітків, а й всієї легкоатлетичної спільноти Волині. Хочемо якнайшвидше побачити його у нас на рідній Волині», – зауважила жінка.

Зі слів проректорки університету Наталії Благовірної, у навчальному закладі збирають інформацію про тих, хто перебуває у полоні, але цифри не озвучують, тому що родини не усіх військовополонених хочуть, аби ця інформація була публічною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2024
31 січня 2024
04 січня 2024
30 грудня 2023
04 грудня 2023
07 листопада 2023
28 жовтня 2023
13 жовтня 2023
02 жовтня 2023
17 липня 2023