Поділитись:

Пункти обігріву, інтернет та дизель-генератори: як Луцьк приготувався до зими

Четвер, 03 листопада 2022, 16:32
Пункти обігріву, інтернет та дизель-генератори: як Луцьк приготувався до зими

Луцьк готується до всіх імовірних сценаріїв розвитку подій цієї зими, зазначив у своєму відеозверненні у четвер, 3 листопада міський голова Ігор Поліщук. Найбажанішим  для ворога є той сценарій, коли сотні тисяч українців залишаться у холодну зиму без опалення та електропостачання. Саме тому перед комунальниками громади стоїть великий виклик. 

За словами мера, на позачерговому засіданні виконкому Луцькради виділили кошти на оперативне придбання дизель-генераторів потужністю до 600 кіловат, щоб котельні ДКП «Луцьктепло» при відсутності електроенергії могли працювати. Якщо буде газ, але не буде електрики – за допомогою цих генераторів місто може  запустити обладнання на котельнях, аби подавати тепло в домівки лучан. 

Щодо води, то в міста є резервні джерела живлення. Тому якщо не буде електроенергії – вона в домівках лучан все рівно буде, запевняє мер. Проблеми з водою можуть бути у квартирах, які знаходяться вище 4 поверху. 

«В такому випадку потрібно буде скористатися допомогою сусідів і попросити в них води для своїх потреб. Або ж в разі необхідності будемо здійснювати доставку води. У нас є автомобілі, щоб розвозити воду по мікрорайонах міста», – каже Ігор Поліщук. 

У разі, якщо не буде ні електроенергії, ані газу, місто підготувало  63 пункти обігріву. У кожному пункті буде встановлено печі-буржуйки з поверхнею для приготування їжі. Тут також будуть дрова для буржуйок. 

«Кожен пункт буде забезпечений дизель-генератором. Наше комунальне підприємство «Луцьксвітло» працює над їх встановлення, облаштуванням розеток та інших моментів,  пов’язаних з електропостачанням. Для дизель-генераторів напрацьована схема постачання пального. Усі пункти обігріву будемо забезпечувати питною водою та базовим набором продуктів харчування. За необхідності тут буде здійснювати чергування медичний працівник з базовим набором медикаментів», – пояснив мер.

Також у місті буде організовано декілька точок доступу до інтернету за допомогою Starlink на випадок відсутності мобільного та іншого зв’язку. Такі ж точки доступу будуть у кожному старостинському окрузі.

Адреси пунктів обігріву та адреси точок доступу до інтернету за допомогою Starlink будуть оприлюднені згодом.

Нагадаємо, під час чергової сесії Луцькради 26 жовтня депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «Свідомі» Михайло Наход закликав створити у місті мережу кризових інформаційних центрів, де мешканці матимуть доступ до інтернету, зможуть зігрітися, отримати воду, зарядити гаджети тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів