Поділитись:

Через ворожі обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена

Четвер, 03 листопада 2022, 08:00

Внаслідок рашистських обстрілів 2 листопада пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включилися всі 20 дизель-генераторів, – інформує Енергоатом у телеграмі. 

Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки 5 та 6, які були в гарячому стані, переводяться в холодний стан. Пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Розпочався зворотний відлік часу.

Через окупацію станції і втручання представників Росатому в її роботу, можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені.

«Вчергове звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу!» – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів