Поділитись:

Окупанти можуть влаштувати підриви на Запорізькій АЕС, – Генштаб

Четвер, 27 жовтня 2022, 14:52

Генеральний штаб ЗСУ не виключає, що російські окупанти можуть вдатися до підривів на Запорізькій атомній електростанції, щоб остаточного вивести її з ладу та спровокувати техногенну катастрофу, звинувативши при цьому Україну.

Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 27 жовтня, – повідомляє Українська правда.

«Враховуючи відсутність у так званої «другої армії світу» будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всіх кремлівських політиків і пропагандистів, противник може ухвалити «непростые решения». Найбільш імовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю, із завданням критичних збитків інфраструктурі.

Враховуючи останні інформаційні вкиди з боку рф щодо «брудної бомби», не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на ЗАЕС з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи, з обвинуваченням у цьому України. Навіть прогнозовані російськими військовими під час зустрічі з аташе наслідки такої катастрофи на ЗАЕС були передбачені з урахуванням напрямку вітру і, відповідно, розповсюдження загроз – у західному напрямку, що також вказує на підготовку окупантом чергового злочину проти людяності», – зазначив Олексій Громов.

Також Громов додав, що противник частково виводить і заводить нові підрозділи на територію станції, а намірів ворога залишити АЕС не зафіксовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів