Поділитись:

Науковці вважають, що знахідки з Марса повинні бути надіслані на Землю

Середа, 02 листопада 2022, 04:45
Науковці вважають, що знахідки з Марса повинні бути надіслані на Землю

Перші знахідки, надіслані на Землю, візьмуть саме з кратера Єзеро. Саме там марсохід «Персеверанс» досліджує поверхню кратера та давню впадину неподалік. Місце з таємничими знахідками називається «Трі Форкс», яке ідеально підходить для досліджень Міжпланетною космічною місією на Марс. 

Про це повідомляє сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» Technology.org.

Міжпланетна космічна місія на Марс – це організація, метою якої є збір зразків ґрунту з інших планет. Старт кампанії уже відбувся. У 2021 році, марсохід «Персеверанс» прибув на Єзеро. У кратері відстанню 13 км зібрали 14 зразків гірничих порід та дослідили атмосферу Марса.

Мета –14 пробірок, привезених з «Трі Форкс».

«Ми робимо те, чого ще ніколи не робили. Ми збираємо зразки з інших планет та привозимо їх на Землю», – зазначає Томас Цурбухен, заступник керівника НАСА з наукових питань.

Роботизована рука – це автоматично влаштований, надійний, залізний зразок . Роботизована рука має великий діапазон рухів з плечима, ліктями, зап’ястями, вбудованим мозком та очима. Цей робот може рухатися 7 способами.Роботизована рука – це автоматично влаштований, надійний, залізний зразок . Роботизована рука має великий діапазон рухів з плечима, ліктями, зап’ястями, вбудованим мозком та очима. Цей робот може рухатися 7 способами.
 

«НАСА та ЄКА повідомили, що зразки з Марса доставлять до таємного місця наступного місяця, скоріше за все. Пробірка, взята з поверхні буде вважатися історичним моментом», – додає Томас.

Обоє організацій очікують, що зразки з поверхні Марса будуть доставлені на Землю до 2023 року.

«Головне – це втілення в реальність цього дослідження. Нам потрібно відвідати місце, щоб зібрати ці зразки», – повідомляє Девід Паркер, керівник ЄКА.

Плани на майбутнє

Європа співпрацює з НАСА, досліджуючи Марс. У липні кампанія прийняла рішення привезти зразки з Марса на Землю у 2033 році.

19 жовтня, організації щодо питань космосу схвалила рішення зберігання зразків на поверхні у таємному місці.

Структура кампанії замінює літальні апарати на комічні аппарати (планетоходи). Провели науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи. Доведено, що ці космічні аппаратати можуть зібрати зразки для Міжпланетної космічної експедиції НАСА в 2030 році.

Марсохід «Персеверанс» збирає 2 зразки на Марсі двома шляхами-на поверхні або завдяки планетоходам, які надішлють зразки до Міжпланетної космічної експедиції.

ЄКА дозволяє використовувати роботизовану руку. Штучна рука довжиною 2.5м здатна збирати пробірки з матеріалами з Марса та передавати через ракету, яка буде запущена з марсіанської орбіти.

Якщо марсохід «Персеверанс» не зможе зібрати пробірки з матеріалами за допомогою роботизованої руку ЄКА в 2030 році, то для цього запустять малі літальні аппарати.

«Склад для зразків з Марса може зменшити шанси ризику для Міжпланетної космічної місії на Марс», – зазначає Девід.

Європейська організація щодо питань орбітних обертів над Землею стане першим космічним кораблем, який збирає зразки з орбіт та рухається між Землею та Марсом.

Оберти орбіт над ЗемлеюОберти орбіт над Землею
 

Марсіанське різноманіття

Європейські науковці – це міжнародна команда, що вирішує, які зразки вибрати для дослідження та використовує найкращі методи. Наукова спільнота виявила, що давно знайдені магматичні та осадові гірські породи є ідеальними зразками для дослідження.

Збір зразків на МарсіЗбір зразків на Марсі
 

Науковці стурбовані через різноманіття та загадковість кожного зразка.

«Дослідивши ці зразки в наших лабораторіях, ми зможемо досягнути успіхів в науці та дізнатися більше про таємничість Єзеро», – повідомляє Ґерхард Кмінек, головний дослідник міжпланетної космічної місії на Марсі у ЄКУ.

Робота марсоходу «Персеверанс» значно краща за перше дослідження зразків. Проте, наступного разу «Персеверанс» матиме неперевршені результати у дослідженні зразків на Марсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів