Поділитись:

Стало відомо, який месенджер менше розряджає батарею на смартфоні

Понеділок, 31 жовтня 2022, 01:20
Стало відомо, який месенджер менше розряджає батарею на смартфоні

Смартфони швидше розряджаються, якщо протягом дня постійно оновлювати мессенджери та користуватися GPS-картами. Але важко зараз уявити своє життя без Viber, Telegram чи Instagram. При цьому доводиться шукати способи економити заряд смартфонів, бо на фоні віключень електроенергії можна взагалі лишитися без зв'язку. Саме тому важливо для себе обрати мессенджер, який споживає найменше заряду та користуватися їм лише у випадках, коли відключають світло і немає можливості підзарядити смартфон. 

Фахівці проаналізували сім месенджерів: Telegram, Instagram, iMessenger (Facebook), WhatsApp, Viber, TikTok, Snapchat, й визначили, які з них найбільш енергоекономні. Для проведення тесту був обраний смартфон Samsung Galaxy A12 із ємністю акумулятора на 5000 мА*година.

Telegram

Цей мессенджер став найпопулярнішим серед українців під час війни завдяки безлічі Telegram-каналів з новинами. Він дає можливість отримувати інформацію про повітряні тривоги чи прильоти, підкидає важливі новини, а крім того, здатний передавати повідомлення при слабкому інтернет-з'єднанні, коли інші месенджери не працюють. До того ж це один із найбезпечніших мессенджерів, який захищає дані користувачів. Експеримент показав, що при 5 хвилинах активної роботи Telegram витратив лише 1% заряду батареї. А за 15 хвилин у режимі перебування у ввімкненому стані, але без активних дій – 2% заряду батареї. 

Instagram

Популярність Іnstagram під час війни трохи знизилася. Але при цьому користувачі продовжують щодня заходити у мессенджер, щоб продивитися фото своїх підписників, опублікувати Stories, тощо. Листуватися в Instagram також можна. Тест показав, що витрата батареї при активній роботі склала 1%, у режимі спокою - також 1%. Пояснення просте: якщо Telegram активно оновлює канали новин, то Instagram не має такої частоти оновлень, а значить менше завантажує аккумулятор смартфона.

WhatsApp

Цей мессенджер не так популярний в Україні, як за кордоном. Він працює навіть при поганому інтернет-з'єднанні. Під час тестування WhatsApp показав 1% витрат батареї під час активної роботи. І той же 1% при включеному стані на 15-хвилинному тесті.

Messenger (Facebook)

Facebook був і залишається переважно робочим месенджером. При слабкому інтернет-з'єднанні він працює значно гірше, ніж вищеперераховані месенджери. Facebook вимагає більш стабільного інтернет-з'єднання, але що стосується енергоефективності, то при активній роботі витрати батареї виявилися меншими ніж 1%. При 15-хвилинній роботі мессенжер використовує 15% заряду.

Viber

За своїм функціоналом Viber максимально нагадує WhatsApp. Але в Україні він значно популярніший. Viber погано завантажує повідомлення, коли інтернет слабенький. А іноді й просто викидає користувача із програми при активному використанні. Експеримент показав, що Viber при активному навантаженні "з'їдає" 1% батареї, у виключеному стані – 2%.

Висновки такі: Viber, iMessenger (Facebook) та Telegram споживали сумарно по 3% заряду батареї. WhatsApp і Instagram витратили лише по 2% заряду, що є найкращим показником. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів