Поділитись:

Україна могла атакувати фрегат Чорноморського флоту рф біля Севастополя, – ISW

Неділя, 30 жовтня 2022, 08:51
Україна могла атакувати фрегат Чорноморського флоту рф біля Севастополя, – ISW

Ймовірно, Україна здійснила атаку на фрегат класу «Григорович» Чорноморського флоту рф біля Севастополя.

Такий висновок американського Інституту дослідження війни. 

Зазначається, що кадри з соціальних мереж задокументували невідому кількість безпілотних надводних апаратів, які завдали удару щонайменше по одному фрегату класу «Григорович» у Севастополі 29 жовтня.

Росіяни не визнали жодних пошкоджень фрегату класу «Григорович», подібно до того, як Міністерство оборони росії заперечувало будь-які пошкодження крейсера «Москва».

Україна не взяла на себе відповідальності за цей напад. На думку аналітиків ISW, якщо Київ віддав наказ про цю атаку, вона була б пропорційною, і навіть «стриманою». В ISW нагадують, що напади на військові судна у воєнний час є законними актами війни, а не терористичними атаками. Рішення України завдати удару по фрегату з «Калібром» у цей час має сенс з огляду на посилення російської кампанії з ударів по енергетичній інфраструктурі.

«Якби Київ віддав наказ про цю атаку, це було б пропорційною, навіть стриманою, відповіддю на масштабну російську кампанію стратегічних бомбардувань цивільних об'єктів по всій Україні протягом останніх кількох тижнів», – йдеться у повідомленні Інституту. 

Чорноморський флот має три фрегати класу «Григорович», кожен з яких здатен запускати крилаті ракети «Калібр».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів