Поділитись:

МОЗ: 650 тисяч українців звернулись до психологів і психіатрів з початку війни

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 16:46
МОЗ: 650 тисяч українців звернулись до психологів і психіатрів з початку війни

З початку повномасштабної війни росії проти України 650 тисяч людей звернулися до психологів і психіатрів в системі охорони здоровʼя й отримали психологічну допомогу.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу, пише УНН.

«З початку війни до психологів і психіатрів у системі охорони здоров'я звернулися 650 тисяч людей, уже вони отримали допомогу», – сказав він.

Між тим, з його слів, поза межами системи теж працює велика кількість психологів, на різних рівнях – як державних, так і недержавних. Вони також надають послуги і допомагають українцям долати проблеми психологічного характеру. А вони, на жаль, є у багатьох – і це підтверджують дані дослідження.

Так, дослідження психологічного стану українців під час війни, а також готовності людей звертатися по допомогу до фахівців, яке виявило, що понад 70% українців відчувають стрес або знервованість. 

За словами Ляшка, війна «в прямому ефірі» матиме критичні наслідки для психологічного здоров’я українців, вказують у МОЗ.

«Сьогодні ми бачимо новий фактор психологічного стану, і з ним доведеться працювати протягом десятиліть після війни. До цього фактору додається велика інформатизація. Майже у прямому ефірі ми спостерігаємо за ходом війни», – сказав міністр охорони здоров’я.

Міністр додав, що саме «відкритість» війни матиме критичні наслідки для психологічного здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів