Поділитись:

Мета путіна не змінилася – знищити Україну, – ISW

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 08:31

Президент росії володимир путін продовжує відкидати ідею українського суверенітету, що є несумісним із переговорами між рф й Україною, і має на меті знищити Українську державу.

Такий висновок Інституту дослідження війни, – пише Українська правда. 

Путін заявив, що «єдиною реальною гарантією українського суверенітету» може бути тільки росія, яка «створила» Україну. Його заяви відкидають юридичний факт, що російська федерація визнала суверенітет України, і що український народ існує як окрема нація.

Увічнення путіним наративу про те, що Україна і росія є єдиним народом, розділеним на різні держави довільними історичними обставинами, свідчить про його незмінну мету знищити українську державу і стерти поняття українського народу.

Основні висновки аналітиків інституту:

  • Президент росії володимир путін продовжує відкидати суверенітет України у спосіб, який є принципово несумісним із серйозними переговорами.
  • Високопоставлений російський чиновник пригрозив, що росія може націлитися на західні комерційні супутники, які підтримують Україну.
  • Російські джерела стверджують, що українські сили проводять контрнаступальні операції на північному сході Харківської області та вздовж лінії Кремінна-Лисичанськ.
  • Війська рф продовжують проводити оборонні приготування вздовж східного берега Дніпра в Херсонській області.
  • Російські джерела стверджують, що українські війська провели обмежені наземні атаки в Херсонській області.
  • Окупанти продовжують наступальні дії у Донецькій області.
  • Російські військові розіслали мобілізаційні повістки іноземним громадянам, які працюють у росії.
  • Угруповання "Вагнера" Євгена Пригожина, можливо, продовжує розвивати свої можливості ведення повітряних боїв і має на озброєнні більш складну техніку на рівні зі звичайними російськими збройними силами.
  • Представники російської та окупаційної адміністрацій почали вилучати мобільні телефони у мешканців окупованих росією територій для забезпечення так званих «правоохоронних та оперативних заходів безпеки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
08 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
28 березня 2024
24 березня 2024