Поділитись:

Депутат ОПЗЖ, якого затримали у Луцьку, вийшов під заставу

Четвер, 27 жовтня 2022, 19:21

Депутат Чернігівської райради від забороненої партії ОПЗЖ Андрій Бабич, якого затримали у Луцьку, вийшов на волю під заставу в розмірі 99 240 гривень.

Про це Суспільному повідомила суддя-спікер Луцького міського районного суду Людмила Присяжнюк.

Нагадаємо, 19 жовтня у Луцьку затримали депутата від ОПЗЖ, який організував схему перетину кордону для чоловіків призовного віку. Сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» від джерела у правоохоронних органах стало відомо, що йдеться про депутата Андрія Бабича, представника  Чернігівської  районної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

Клопотання про обрання запобіжного засобу Андрію Бабичу розглянули 21 жовтня цього року.

«До Луцького міського районного суду було подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Бабича Андрія Івановича. Суддя постановила задовольнити клопотання слідчого та встановити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб до 17 грудня включно. Йому було встановлено розмір застави у 99 240 грн, яку він сплатив та більше не знаходиться під вартою», – зазначила суддя-спікер.

Як йдеться в довідці на сайті Чернігівської райради, Андрію Бабичу 51 рік, він обирався за списками забороненої партії «Опозиційна платформа – За Життя», член постійної комісії районної ради з питань земельних відносин, екології та агропромислового розвитку. Працює в АТ «Чернігівобленерго».

За даними СБУ, він пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за межі України під виглядом багатодітних батьків. Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей, а також забезпечити безперешкодний «супровід» через пропускні пункти держкордону. 

Вартість таких «послуг» депутата становила від 3 тис. дол. Сума залежала від терміновості виїзду і соціального статусу клієнта. 

Для реалізації схеми зловмисник залучив свого знайомого з Волині як посередника для передачі грошей. 

Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили оборудку і затримали обох зловмисників в обласному центрі під час передачі частини неправомірної вигоди.  

Наразі усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд призначив міру запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів