Поділитись:

Вчені дізналися, що коти розуміють своїх господарів, але просто ігнорують їх

Четвер, 27 жовтня 2022, 03:35
Вчені дізналися, що коти розуміють своїх господарів, але просто ігнорують їх

Вчені провели експеримент на 16 домашніх кішках і виявили, що улюбленці розуміють голос та інтонації господаря. Науковці дійшли висновку, що коли тваринка не реагує – вона просто ігнорує вас.

Про це пише видання Science alert.

Вчені дізналися, що коти ведуть себе по-різному, коли знайомий їм голос господаря звертається до них та до інших людей. Почувши голос власника. піддослідні тваринки завмирали, били хвостами чи нагострювали вуха, але тільки у випадку, коли господар звертався безпосередньо до улюбленця зі знайомою йому інтонацією.

Коли господарі використовували свій "звичайний" голос, яким спілкуються у повсякденні з іншими людьми, коти не розуміли, що звертаються до них.

Вчені зазначили, що хоча кішки й відрізняли. коли звертаються до них, вони здебільшого ігнорували подібні звернення від незнайомців. 

В ході експерименту вчені заключили, що домашні тваринки вміють відрізняти тільки голоси своїх господарів, у той час як коти. що живуть у громадських закладах, орієнтуються у багатьох людських голосах та навіть відрізняють клички інших тварин (наприклад, у котячих кафе).

Автори досліду зазначили, що це важливий крок для розуміння та більш детального вивчення того, як коти розуміють людську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів