Сніг буде, – синоптик розповів про майбутню зиму

Середа, 26 жовтня 2022, 09:05

Грудень буде найтеплішим місяцем нинішньої зими. Найбільш холодними будуть кінець січня та початок лютого. Саме тоді можливі ультраполярні вторгнення холодного повітря.

Про це розповів керівник відділу метеопрогнозів «Укргідрометцентру» Владислав Білик, – інформує ТСН. 

«Короткочасові суттєві похолодання зазвичай тривають тиждень – максимум десять днів. Ці періоди називають "ультраполярне вторгнення" і вони трапляються у січні-лютому. У грудні вони бувають дуже рідко», – каже синоптик. 

З його слів, нинішня зима у середньому буде на градус-два тепліша, аніж середньостатистична зима в Україні – «будуть певні періоди з холодом, певні – з теплом».

Кількість опадів буде в межах середньостатистичних показників. Снігових заметів не буде, наголошує Владислав Білик. Адже в Україні сніговий покрив, то сходить, то знову з’являється. Щобільше – наша країна переходить в європейський клімат зими, яка завжди була на території східної Європи. 

«Вже тривалий час у південній частині України за всю зиму не буває стабільного снігового покриву. Найбільш сніжні наші області західні та північні. Найдовше та найчастіше сніговий покрив зберігається у них. Сніг зимою буде. З більшою ймовірністю, у цих регіонах», – розповів синоптик. 

Метеорологічна зима розпочинається у першій декаді грудня, коли відбудеться стійке зниження середньодобової температури нижче нуля градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: