Поділитись:

Зима 2022-23: чи боятися українцям сильних морозів

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 05:18
Зима 2022-23: чи боятися українцям сильних морозів

Середня температура повітря наступною зимою, ймовірно, буде на кілька градусів вище, а довготривалих заморозків не буде.

Такий прогноз оприлюднили в Українському гідрометеорологічному центрі.

Синоптики проаналізували «тренди» у температурному режимі в Україні, які склалися за останні 30 років. На підставі цього аналізу вони зробили висновки щодо майбутньої зими.

Зокрема, вчені визначили, що останнім часом в Україні опалювальний сезон починається не у середині жовтня, а в його третій декаді, а в деяких регіонах  на початку листопада і пізніше.

Середня температура зимового періоду підвищилася на 2-2,5 °C, а також скоротилась тривалість зимового періоду з температурою нижче 0°C.

Тому, за словами синоптиків, можна прогнозувати, що середня температура зимового періоду очікується на 1-2 °C вищою за норму, розрахованою за період 1991-2020 років.

«Ймовірність тривалих періодів дуже холодної погоди з мінімальною температурою -25-30 °C в Україні є дуже низькою. Здебільшого ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли мінімальна температура вночі становитиме – 15-20 °C, на північному сході країни до -26 °C»,  кажуть у Гідрометцентрі.

Утім, синоптики зазначають, що сучасний розвиток метеорологічної науки у світі ще не дозволяє складати достовірні подобові прогнози розвитку атмосферних процесів на тривалі періоди 1-3 місяці і більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів