Поділитись:

Сніг буде, – синоптик розповів про майбутню зиму

Середа, 26 жовтня 2022, 09:05
Сніг буде, – синоптик розповів про майбутню зиму

Грудень буде найтеплішим місяцем нинішньої зими. Найбільш холодними будуть кінець січня та початок лютого. Саме тоді можливі ультраполярні вторгнення холодного повітря.

Про це розповів керівник відділу метеопрогнозів «Укргідрометцентру» Владислав Білик, – інформує ТСН. 

«Короткочасові суттєві похолодання зазвичай тривають тиждень – максимум десять днів. Ці періоди називають "ультраполярне вторгнення" і вони трапляються у січні-лютому. У грудні вони бувають дуже рідко», – каже синоптик. 

З його слів, нинішня зима у середньому буде на градус-два тепліша, аніж середньостатистична зима в Україні – «будуть певні періоди з холодом, певні – з теплом».

Кількість опадів буде в межах середньостатистичних показників. Снігових заметів не буде, наголошує Владислав Білик. Адже в Україні сніговий покрив, то сходить, то знову з’являється. Щобільше – наша країна переходить в європейський клімат зими, яка завжди була на території східної Європи. 

«Вже тривалий час у південній частині України за всю зиму не буває стабільного снігового покриву. Найбільш сніжні наші області західні та північні. Найдовше та найчастіше сніговий покрив зберігається у них. Сніг зимою буде. З більшою ймовірністю, у цих регіонах», – розповів синоптик. 

Метеорологічна зима розпочинається у першій декаді грудня, коли відбудеться стійке зниження середньодобової температури нижче нуля градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів