Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 25 жовтня

Вівторок, 25 жовтня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 25 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 25 жовтня.

Про те, що на війні загинув лучанин Віталій Шуба

На війні з окупантами загинув лучанин Шуба Віталій Іванович, 1999 року народження.

Віталій Шуба походив військову службу за контрактом з 26.09.2019 у військовій частині на посаді снайпера (2 категорії) 1-го взводу оперативного призначення роти оперативного призначення (на автомобілях) 2-го батальйону оперативного призначення.

Солдат загинув ще 16.03.2022 року під час виконання службово-бойового завдання, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України в місті Маріуполь Донецької області.

Про те, що СБУ затримала лучанина за відео прильотів

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 25 жовтня 

Чоловік опублікував у мережі відео з дрона, на якому зображено наслідки прильотів ракет по об’єкту критичної інфраструктури в Луцьку у суботу, 22 жовтня. На відео було чітко видно його масштаби ураження. Допис був оперативно видалений з соціальної мережі.

Про це повідомила речниця УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Правоохоронці провели роз’яснювальну бесіду з лучанином. Після спілкування зі співробітниками СБУ чоловік усвідомив небезпеку таких дій та можливість використання матеріалу ворогом  для вогневого корегування.

СБУ вкотре закликає українців не знімати та не поширювати відео та фото ворожих «прильотів».

Про те, що Рожищенська громада в умовах війни: «антидрони», історія та ВПО з Маріуполя

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 25 жовтня 

Алла Надточій відвідала Рожищенську територіальну громаду та дізналася, про те, як діти співом збирають кошти на «антидрони» для ЗСУ, історію громади, роботу місцевих психологів, волонтерство та життя внутрішньо переміщених осіб, які врятувались з окупованого Маріуполя.

Про це йдеться в репортажі телеканалу «Конкурент TV».

Депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух "Свідомі"» Алла Надточій поспілкувалася із заступником рожищенського міського голови про життя громади.

Також обраниця громади показала, як працює соціальна пральня та душ при парафії Івана Богослова української греко-католицької церкви у Рожищі.

 

Про те, що волинянам відключатимуть світло без попередження

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 25 жовтня 

У вівторок, 25 жовтня, у «Волиньобленерго» почали застосовувати графіки аварійних відключень для населення. Проте не повідомили на сайті перелік вулиць та час, коли у лучан не буде електроенергії.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулися за коментарем до начальниці управління контролю якості послуг «Волиньобленерго» Наталії Кулик.

Посадовиця зауважила, що під час воєнного стану не може розголошувати інформацію, яка може створити уявлення про потенціал енергетичних об'єктів області під час воєнного стану. Тому, за її словами, не може сказати більше, ніж є на сайті. 

«Ми не можемо публікувати ці графіки на нашому сайті та ЗМІ згідно з постановою НКРЕКП щодо інформації з обмеженим доступом у період воєнного стану. Ви знаєте, що сталось у суботу. Наразі безпека, як персоналу, так і жителів Волинської області, у нас в пріоритеті», – каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів