Поділитись:

Волинянам відключатимуть світло без попередження

Вівторок, 25 жовтня 2022, 14:09
Волинянам відключатимуть світло без попередження

У вівторок, 25 жовтня, у «Волиньобленерго» почали застосовувати графіки аварійних відключень для населення. Проте не повідомили на сайті перелік вулиць та час, коли у лучан не буде електроенергії.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулися за коментарем до начальниці управління контролю якості послуг «Волиньобленерго» Наталії Кулик.

Посадовиця зауважила, що під час воєнного стану не може розголошувати інформацію, яка може створити уявлення про потенціал енергетичних об'єктів області під час воєнного стану. Тому, за її словами, не може сказати більше, ніж є на сайті. 

«Ми не можемо публікувати ці графіки на нашому сайті та ЗМІ згідно з постановою НКРЕКП щодо інформації з обмеженим доступом у період воєнного стану. Ви знаєте, що сталось у суботу. Наразі безпека, як персоналу, так і жителів Волинської області, у нас в пріоритеті», – каже вона.

Наталія Кулик пояснює, що розпорядження про відключення «Волиньобленерго» отримує від НЕК «Укренерго».

«Графіки аварійних відключень застосовуються миттєво на розпорядження диспетчера енергосистеми НЕК «Укренерго». Тому прогнозувати точний час, коли воно надійде для негайного виконання, ми не можемо. Далі приходить розпорядження про включення, коли енергосистема достатньо розвантажена», – розповіла посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів