Поділитись:

Як кожному українцю зменшити споживання електроенергії, щоб не залишитися без світла

Четвер, 20 жовтня 2022, 21:45
Як кожному українцю зменшити споживання електроенергії, щоб не залишитися без світла

Через масові обстріли росіян критичної інфраструктури України, 40% електростанцій не можуть функціонувати у звичному режимі. Тож влада ввела обмеження споживання електроенергії – стабілізаційні відключення.

Як зменшити споживання електроенергії та розумно користуватись енергоємними приладами, пише 24 канал.

Влада попросила мешканців усіх регіонів максимально обмежити споживання електроенергії не лише у пікові години електроспоживання, але протягом всього дня – з 07:00 до 23:00.

Як кожному українцю зменшити споживання електроенергії, щоб не залишитися без світла 

Зменшити споживання електроенергії, можна змінивши підхід та час використання енергоємних приладів

  • Бойлер споживає від 2 кіловат-годину, тож, щоб зменшити використання електроенергії необхідно вмикати його лише для нагріву води, а потім – вимикати.
  • Якщо ваш бойлер ввімкнений цілодобово, це суттєво збільшує споживання електроенергії. Це досить не раціонально особливо, з огляду на те, що гарячою водою ви користуєтесь лише, за потреби. Також у цей час краще відмовитись від прийому ванни, а надавати перевагу душу.
  • Кондиціонери та обігрівачі споживають від 0,7 кіловат-години. Їх теж краще вмикати для обігріву лише вночі, коли споживання відчутно зменшується по всій країні.
  • Пральна машина – від 0,7 кіловат-години. Зауважимо, що у більшості машин є функція "відкладене прання". Тож за перучи вночі ви також можете допомогти своїй країні та зменшити електроспоживання у пікові години.
  • Мікрохвильовка – від 0,8 кіловат-години, тож, якщо у вас встановлена електрична плита, то краще використовувати її для підігріву їжі. Адже вона споживає лише від 3,5 кіловат-годину, що суттєво менше.
  • Павербанки, акумулятори та інші системи зберігання енергії – це від 0,06 кіловат-годину. Тож краще такі прилади заряджати вночі й користуватись ними удень.
  • Лампи, світильники – зменшити споживання можна, замінивши лампи розжарювання на LED, адже вони споживають від 0,1 кіловат-години та 0,009 кіловат-годину відповідно.
  • Телевізор в середньому споживає від 0,08 кіловат-годину. Тож переглянути фільм можна на зарядженому планшеті чи комп'ютері, а новини оперативно прочитати у телеграм-каналах через смартфон.
  • Пилосос можна замінити на звичайний віник чи вологу ганчірку, таким чином споживши на від 2 кіловат-годину менше.
  • Посудомийна машина – від 1,05 кіловат-годину, тож найближчими днями посуд варто мити вручну.
  • Електродуховки, пічки – від 1 кіловат-годину, тож теж намагайтесь обмежити їх використання.
  • Праска – від 2,2 кіловат-години. Спробуйте ці дні підбирати одяг, котрий не потребує прасування.
  • Фени, плойки та інші прилади для укладання волосся – від 2,2 кіловат-години. Відмовившись від цих приладів, або обмеживши мінімально використання цих приладів ви можете не лише допомогли зменшити енергоспоживання, але й зробити невеликий відпочинок для вашого волосся, що точно позитивно відіб'ється на його стані.

Як кожному українцю зменшити споживання електроенергії, щоб не залишитися без світла 

Нагадаємо, у Луцькій громаді наразі не відомо, чи будуть тимчасові відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів