Поділитись:

Тимчасові відключення електроенергії: що кажуть в Луцьку (оновлено, відео)

Четвер, 20 жовтня 2022, 09:01
Тимчасові відключення електроенергії: що кажуть в Луцьку (оновлено, відео)

У Луцькій громаді наразі не відомо, чи будуть тимчасові відключення електроенергії.

Про це у фейсбуці повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Днями у ЗМІ була опублікована інформація щодо обмеження та тимчасових відключень електроенергії в Україні. Чи будуть такі відключення у Луцькій громаді – наразі не відомо.

«Щодо нашої громади. Щойно спілкувався з енергетиками, наразі точної інформації про відключення побутових споживачів немає. У разі надходження такої інформації – буду одразу вас повідомляти на цій сторінці та на моєму telegram-каналі https://t.me/mayorpolishchuk», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим міський голова закликав лучан зарядити телефони, ноутбуки, павербанки, ліхтарики та інші необхідні речі. Також Ігор Поліщук порадив зробити критичний запас води.

Окрім того, керівників підприємств, установ та організацій з 07:00 до 23:00 просять зменшити споживання електроенергії. Таке ж прохання стосується і побутових споживачів – жителів нашого міста та наших сіл.

Наразі ж у Луцьку зменшили кількість вуличного освітлення та вжили інших заходів щодо зменшення споживання електроенергії.

Натомість у Волиньобленерго повідомили, що 20 та 21 жовтня з 7:00 до 22:00 год у Волинській області будуть застосовані графіки обмеження електричної енергії промислових споживачів.

Як пояснив директор ІА «Конкурент», голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міськраді Тарас Шкітер, це означає, що критична інфраструктура працюватиме: водопостачання, водовідведення, світло.

«На даний момент людям відключати нічого не планують. Проте і надалі потрібно мінімізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок до 23:00 години. Не забувайте, що інші міста та області співзалежні, тому потрібно дотримуватися рекомендацій з економії електроенергії», – додав Тарас Шкітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів