Поділитись:

Археологи виявили давні артефакти на півдні Туреччини (фото)

Середа, 26 жовтня 2022, 00:15
Археологи виявили давні артефакти на півдні Туреччини (фото)

Археологи виявили камери пізньоримської епохи та глиняні глеки для жертвоприношень під час розкопок у стародавньому місті Антіохія на півдні Туреччини.

Розкопки навколо церкви Сен-П'єр (Святого Петра), місця паломництва багатьох християн, розпочалися 10 жовтня у провінції Хатай групою із 12 осіб під керівництвом місцевого археологічного музею. Про це повідомляє агентство Anadolu.

«Під час розкопок ми знайшли кімнати та безліч посудин для підношень, що належать поселенню пізньоримської епохи», – сказав Айше Ерсой, голова Археологічного музею Хатая.

Ерсой сказав: «Ми думаємо, що на той час люди, які відвідували церкву з паломництвом, купували тут посуд для підношень і наповнювали їх святою водою в церкві Святого Петра».

Археологи виявили давні артефакти на півдні Туреччини (фото) 

Торкаючись історичного значення цього місця, Ерсой сказав: «Антіохія була заснована Селевком I в 300 р. е., а потім цей регіон був заселений у періоди римського, візантійського та османського періодів».

Стародавнє місто було розташоване біля підніжжя гори Старіус, також відомої як Хабіб і Неккар, і річки Асі, включаючи печерну церкву, висічену в схилі гори в тому місці, де, згідно з ЮНЕСКО, вперше проповідував святий Петро.

Це були перші наукові розкопки у житлових районах Антіохії, зазначив Ерсой. Він також сказав, що команда працює над проектом з перетворення території церкви Святого Петра і археологічного музею Нечми Асфуроглу, що знаходиться поруч, в музей просто неба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
31 січня 2024
08 січня 2024
20 грудня 2023
26 листопада 2023
20 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
19 вересня 2023
21 серпня 2023