Поділитись:

Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом

Неділя, 23 жовтня 2022, 01:40
Майже 3 мільярди людей ніколи не користувалися інтернетом

У світі 37% населення – 2,9 млрд осіб – ніколи не користувалися інтернетом. Про це з посиланням на Міжнародний союз електрозв'язку ООН повідомляє AFP у середу, 1 грудня.

При цьому з 2,9 млрд 96% живуть у країнах, що розвиваються.

Водночас кількість людей, які користуються Інтернетом, збільшилася до 4,9 млрд у 2021 році з приблизно 4,1 млрд у 2019 році.

Зростанню інтернет-користувачів сприяли заходи, вжиті під час пандемії - локдауни та закриття шкіл у поєднанні з необхідністю доступу до новин, держпослуг, оновлень охорони здоров'я, електронної комерції та онлайн-банкінгу.

Лише у перший рік пандемії кількість користувачів інтернету в усьому світі збільшилася більш ніж на 10% - на сьогодні це найбільший річний приріст за десятиліття.

Раніше шведське видання нагадало про загрозу "інтернет-апокаліпсису". Сонячні бурі можуть дестабілізувати інтернет-зв'язок та викликати перебої у його роботі на кілька місяців.

Також повідомлялося, що Amazon створить свою мережу супутників для роздачі інтернету. Швидкість інтернету від мережі Kuiper може становити до 400 Мбіт/с, тоді як Starlink рекламує швидкість від 100 до 200 Мбіт/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів