Поділитись:

Футболіст-зрадник із Луцька Тимощук потрапив до санкційного списку Єрмака-Макфола

Субота, 22 жовтня 2022, 17:01
Футболіст-зрадник із Луцька Тимощук потрапив до санкційного списку Єрмака-Макфола

Ексгравець збірної України Анатолій Тимощук, який родом з Луцька, потрапив до списку осіб, до яких рекомендовано застосувати санкції.

Про це йдеться на сайті Президента України.

Міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії, яку очолюють керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і ексрадник Президента США з питань національної безпеки, Посол Майкл Макфол, підготувала «Дорожню карту індивідуальних санкцій: рекомендації щодо санкцій проти російської федерації», яка містить базовий перелік осіб, які генерують і поширюють наративи кремлівської пропаганди. 

До списку увійшли 166 російських пропагандистів, лідерів думок, артистів, які підтримують політику, спрямовану на підрив територіальної цілісності, суверенітету, незалежності та безпеки нашої держави. 

З-поміж них – колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук, який народився і жив у Луцьку, а з 2017 року працює помічником головного тренера у пітерському «Зеніті».

Нагадаємо: у березі 2022 року Тимощука довічно позбавили права на будь-яку футбольну діяльність в Україні, виключили з офіційного реєстру гравців збірних УАФ, а також забрали українську тренерську ліцензію та всі титули й медалі чемпіонату, Кубка й Суперкубка України. Крім того, 30 березня, в день народження Тимощука, Луцька міська рада позбавила його звання «Почесного громадянина міста Луцька».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів