«Відкати» волинським податківцям від підприємців: відомо, хто погорів на хабарі

Субота, 22 жовтня 2022, 08:00

На Волині за вимагання та одержання від підприємства неправомірної вигоди затримали державного інспектора обласного управління податкової служби Волині.

За даними слідства, інспектор вимагав та одержав неправомірну вигоду від представника одного з підприємств – 1500 доларів США та 24 тисячі гривень. За вказану суму чоловік мав забезпечити безперешкодну реєстрацію податкових накладних цього підприємства в Єдиному реєстрі податкових накладних.

«Сили правди» повідомляє, що йдеться про інспектора Сергія Бондарука – брата ексдепутата Луцької міської ради від «Батьківщини», співвласника компанії «Волиньфарм» Валерія Бондарука. 

У пресслужбі Державного бюро розслідувань додають, що посадовець діяв не сам, а спільно із заступником начальника одного з управлінь податкової. Вони нібито штучно створювали умови віднесення певних операції компанії до ризикових, що не дозволяло підприємцям вчасно реєструвати податкові накладні, і тим самим блокували роботу підприємства. Натомість усі «перешкоди» зникали, коли бізнесмени погоджувалися віддати 10 % «відкату» від суми віднесених до ризикових господарських операцій. Такса для підприємств області, зокрема й тим, що працюють на підвищення обороноздатності країни, становила 85 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ