Поділитись:

Волинянин організував платний «трансфер» ухилянтів за кордон (фото)

Середа, 12 жовтня 2022, 12:42
Волинянин організував платний «трансфер» ухилянтів за кордон (фото)

Волинянин організував незаконний перетин призовників через держкордон України: слідчі завершили досудове розслідування.

Про це у середу, 12 жовтня, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Викрили злочинну схему 47-річного волинянина оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області спільно зі слідчими обласної поліції.

Під час слідства встановлено, що місцевий підприємець, який займається міжнародними перевезеннями пасажирів, організував схему з незаконного переміщення за кордон чоловіків призовного віку. Фігурант бажаючих уникнути мобілізації на військову службу та виїхати за межі країни оформлював водіями, що надалі дозволяло особам безперешкодно виїжджати з України.

У кінці травня поліцейські затримали підприємця під час отримання винагороди у розмірі 20 000 доларів США. Загалом правоохоронці задокументували 7 фактів протиправної діяльності фігуранта.

Слідчі за процесуального керівництва обласної прокуратури оголосили йому про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нині досудове слідство у справі завершено, обвинувальний акт із матеріалами справи скеровано до суду.

Волинянин організував платний «трансфер» ухилянтів за кордон (фото)Волинянин організував платний «трансфер» ухилянтів за кордон (фото)Волинянин організував платний «трансфер» ухилянтів за кордон (фото) 

Нагадаємо: вартість проїзду чоловіків за кордон під час воєнного стану за допомогою послуги «єВідрядження» уряд України збирається знизити вдвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024