Пляшка львівського пива з оголеним путіним на етикетці стала експонатом Британського музею (фото)

Субота, 22 жовтня 2022, 00:10

Експонатом Британського музею стала пляшка пива львівської пивоварні «Правда» із карикатурним зображенням путіна та Медведєва.

Про це свідчить публікація на сайті музею, – повідомляє «Українська правда. Життя».

Новий експонат з'явився за ініціативи кураторки Британського музею Леонори Ф. Бейрд-Сміт.

На фото – пляшка пива, що мала назву Putin Huilo. На етикетці – оголений російський диктатор, який сидить на троні та тримає на руках заступника голови Радбезу рф Дмитра Медведєва. Зліва можна побачити й експрезидента-втікача Віктора Януковича, що тримає в руках плакат з написом «Я легитимный, я живой».

 

В описі до експонату також йдеться:

«Пляшка з етикеткою, на якій зображено оголеного володимира путіна на троні з мініатюрним Дмитром Медведєвим на колінах, який тримає ядерну бомбу в оточенні танків, озброєного солдата, забризканих кров'ю машин та нафтових свердловин».

У коментарі кураторки на сайті Британського музею додають, що після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну львівська пивоварня припинила виробництво алкоголю і почала займатися виготовленням «коктейлів Молотова».

 

«Пивоварня вирішила використовувати пляшки пива Golden Ale, яке раніше називалося «Putin Huilo» на честь популярної нецензурної футбольної кричалки, що з'явилася, коли росія анексувала Крим у 2014 році, а оригінальна назва була змінена на «Putin», – підкреслює кураторка музею. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: