Поділитись:

Експерт пояснив, навіщо путін «запровадив» воєнний та спеціальний стани

Середа, 19 жовтня 2022, 18:30
Експерт пояснив, навіщо путін «запровадив» воєнний та спеціальний стани

«Запровадженням» воєнного стану на територіях Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей Путін демонструє, що  налаштований на битви за них.

Про це в коментарі ТСН.ua розповів військовий експерт Петро Черник.

"Режим путіна тримається виключно на пропаганді. Без зомбування населення режим приречений, тому вони мусять нескінченно "підгодовувати" мешканців. Тепер він "запровадив" воєнний стан з метою "Вставай, страна огромная!". Він залякує, що в іншому випадку "кляті натівці з укрофашистами дійдуть мало не до Владивостоку", – каже Черник.

Щодо пункту про "иные меры" військовий експерт впевнений, що за ними може стояти і ядерна зброя.

"Путін лякає ядерною зброєю. В них немає більше козирів, крім цієї зброї. Іранці, звісно, можуть надати їм безпілотники, кілька десятків балістичних ракет. Але ми по факту вже витримали більше 4 тис. ракетних ударів. Що зміниться?", – вважає Черник.

Воєнний стан у Херсонській, Запорізькій областях та "ЛНР" і "ДНР": що відомо 

Російський диктатор володимир путін запровадив "воєнний стан" на тимчасово захоплених територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Путінський "воєнний стан" передбачає:

  • Заборону на виїзд громадян за межі країни.
  • Евакуацію об'єктів господарського, соціального та культурного призначення, а також тимчасове відселення мешканців у безпечні райони.
  • Введення особливого режиму в'їзду та виїзду на територію, а також обмеження свободи пересування нею.
  • Залучення громадян до виконання робіт для потреб оборони, ліквідації наслідків застосування противником зброї, відновлення об'єктів економіки.
  • Вилучення необхідного для потреб оборони майна в організацій та громадян з подальшою виплатою державою його вартості.
  • Запровадження військової цензури у сфері комунікацій, а також контролю за телефонними переговорами.

Крім того, путін запровадив "середній рівень реагування" у Криму, Севастополі, Краснодарському краї, а атакож Білгородській, Брянській, Воронезькій, Курській та Ростовській областях.

На територіях Центрального (зокрема це москва) і південного федеральних округів російський диктатор оголосив "рівень підвищеної готовності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів